Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen’in doktoru, Osmanlıspor’un oyuncularını ve teknik heyetini ‘sporcu sağlığı ve beslenmesi konusunda’ bilgilendirerek yaptıkları biyokimyasal araştırmaların sonuçlarını paylaştı.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen’in sağlık kurulu başkanı aynı zamanda Rusya Futbol Federasyonu, Çin Olimpik ve Kore Olimpik Sağlık Kurulu Başkanlıklarını yürüten Thomas Pfeifer, Osmanlıspor’un oyuncuları ve teknik heyetiyle bilgilerini paylaştı. Sporcu sağlığı ve beslenmeleri konusunda yaptıkları biyokimyasal araştırmalar hakkında bilgi veren Thomas, sakatlıkların önüne geçilmesi ve sakatlanan oyuncuların erken zamanda iyileştirilmesi konusunda da tavsiyelerde bulundu. Oyuncuların sadece yedikleri yemeklerle değil dışarıdan takviye vitaminler de almaları gerektiğine vurgu yapan Thomas, Alman ekibi Bayer Leverkusen başta olmak üzere birçok kulüpte bunu uyguladıklarını ve yaptıkları testlerle de zaman içerisinde oyuncuların dirençlerinin artığını gözlemlediklerine dikkat çekti. Başarılı bilim adamı daha sonra Osmanlıspor oyuncularından ve teknik ekibinden gelen soruları yanıtladı.

OSMANLISPOR ŞUT VE GOL ORGANİZASYONLARI ÇALIŞTI

PTT 1. Lig’in 8. haftasında Alanyaspor’a konuk olacak olan lider Osmanlıspor, bugün yaptığı şut ve gol organizasyonlarıyla çalışmalarını devam ettirdi. Teknik direktör Osman Özköylü nezaretinde yapılan antrenmana mor-sarılı ekip, ısınmaya yönelik koordinasyon çalışmasıyla başladı. Daha sonra yine koordinasyona yönelik topu yere düşürmeden kovalara taşıma oyunu oynayan Başkent ekibi 5’e 2 pas ve şut, orta, gol organizasyonları çalıştıktan sonra antrenmanı sonlandırdı. 1,5 saat süren çalışmalara sakatlıkları devam eden Hakan Canbazoğlu ve Ahmet Kesim katılmazken, adale ağrıları bulunan Caner Arıcı takımdan ayrı düz koşu yaptı. İyileşme sürecine giren Mehmet Yıldız ve Marek Sapara ise antrenör eşliğinde yaptıkları bireysel antrenmanla çalışmaları devam ettirdi.