Bayrampaşa Belediyesi, geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için spor okulu açtı.

Bayrampaşa Semih Erden Spor Tesisleri’ndeki spor okulları açılış törenine, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, eski milli basketbolcu Semih Erden, eski milli futbolcu Hakan Ünsal, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Karate Dünya Şampiyonu Yusuf Başer ve birçok vatandaş katıldı. Spor okullarında gençler, basketbol, voleybol, karate, atletizm, tekvando, çocuk jimnastiği, step, aerobik ve pilates aktivitelerini ücretsiz gerçekleştirebilecek. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, spor okullarını Bayrampaşa halkına hediye ettiğini belirterek, “500’ün üzerinde her türlü sportif faaliyetlerde bulunacak olan çocuklarımızla beraber, el ele, omuz omuza aileleriyle beraber bu çocuklarımızı geleceğe yetiştireceğiz. Bayrampaşa Spor Okulları, Bayrampaşa’da bulunan özellikle Arda Turan Spor Kompleksi’miz ile Hidayet Türkoğlu ve Semih Erden Spor Kompleksimiz ile biz burada sporcularımızı yetiştiriyoruz. Bütün spor dallarında Bayrampaşa’dan yeni yıldızları yetiştirmek üzere bugün bu okulu açıyoruz. Bu nedenle burada bulunan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

HAKAN ÜNSAL: “SPORU SOKAKTA YAPIYORDUK”

Milli futbolcu Hakan Ünsal ise önceden bu tür güzel spor salonlarının olmadığını hatırlatarak, “Olduğu zamanda bu tür salonlara destek verenler yoktu. Bu anlamda başkanımıza teşekkür ediyorum. Düzenlenen bu tür organizasyonlara katılmak istiyorum. Başkanımız yaptırdığı salonlara verdiği isimlerden de belli ki spora önem veriyor. Bu salonları, tesisleri ne kadar arttırırsak, başkanımız gibi isimleri de arttırırsak, gençlerimizi sokaktan çekip, salonlara almamız daha kolaylaşır. Bizim dönemimizde biz bu işi sokaklarda yapıyorduk. Ama şimdi iş değişti. Şimdi spor yapılabilecek salonlar var. Sokaktaki çocuklarımızı çağırmamız, teşvik etmemiz gerekiyor. Bu tür organizasyonlarda bunları sağlayacaktır. Biz de sokaktan gelmiş insanlar olarak ufak bire katkı sağlamak için burada bulunuyoruz” diye konuştu.

SEMİH ERDEN: “BAYRAMPAŞA SPORCU CENNETİ”

Milli basketbolcu Semih Erden ise böyle bir spor kompleksinin kendi adına verilmesinin onur verici olduğunu ifade ederek, “Ben bu duruma çok mutluyum. O yüzden başkanıma teşekkür ediyorum. Burada bulunmak gerçekten güzel. Çünkü benim doğup, büyüdüğüm bir yer ve benim adımın olması gerçekten gurur verici. Ben inanıyorum ki Bayrampaşa gerçekten sporcu cenneti. Hem basketbol, hem futbol branşlarında öncülük ediyor. Bence bu spor kompleksinin ve sosyal sorumluluk projesinin burada olması birçok alanda birçok sporcunun yetişeceği anlamına geliyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.