Yaklaşık 5 yıl önce doktorunun tavsiyesi üzerine yüzme sporuyla tanışan ve o günden bu yana hayatı değişen Neslihan’ın başarı kavramı hayatının her alanına yerleşmeye başladı. Tedavi amaçlı gittiği yüzme branşında yüzme antrenörünün destekleriyle lisanslı sporcu olan ve antrenmanlara başlayan Neslihan, azmi ve bitmek bilmeyen enerjisiyle katıldığı yarışmalarda 3 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Kısa zamanda büyük başarılara imza atan Kılıçoğlu, geçen yıl Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kurulan bedensel engelliler oturarak voleybol takımına da katılarak başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Geçen yıl başladığı oturarak voleybol takımında bu yıl 1.’lig de mücadele edecek olan Kılıçoğlu yeni sezon heyecanı için adeta gün sayıyor. Hiçbir antrenmanı kaçırmayan ve azmiyle birçok sporcuya örnek olan başarılı sporcu, eğitim hayatında gösterdiği başarılı kimlikle de ön plana çıkmayı başarıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk karne heyecanı yaşayan öğrencilerden biri olan ve bu heyecanını yine katıldığı bir antrenmanda paylaşan Kılıçoğlu, 95 not ortalamasıyla sporun eğitime engel olmayacağının mesajını verdi. Antrenmanda ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın yanına giderek karne ve takdir belgesini gösteren Kılıçoğlu’nun mutluluğu ise görülmeye değerdi.

SPOR EĞİTİMİME HİÇBİR ZAMAN ENGEL OLMADI

Sporun eğitim hayatına hiçbir zaman engel olmadığını belirten Kılıçoğlu;” Spora başlamadan önce sadece eğitim hayatım vardı ve spora tedavi amaçlı gidiyordum. Hayatın ne getireceği belli olmuyor. Kendimi biranda yüzme sporunun içerisinde buldum. Antrenörüm sabrı ve destekleriyle kısa zamanda büyük başarılara imza attım. Ardından ilimizde yine bedensel engellilere yönelik oturarak voleybol takımı kuruldu. Enerjim hala vardı. Bu takımda benimde yer almam gerekiyor dedim ve şuanda ikinci yılıma girdim. Bazı arkadaşlarım spor derslerini olumsuz etkilemiyor mu diye soruyor. Bende tam tersine ben sporla başarı kavramını keşfettim diye cevap veriyorum. Son olarak tüm öğrenci arkadaşlarıma mutlaka bir spor branşıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum ve bana bu yolda destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eğitime her zaman önem verdiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” 2016-2017 eğitim öğretim döneminin ilk yarı dönemi tamamlanmış oldu. Sporcularımız takdir, teşekkür ve onur belgelerini aldılar. Ben tüm sporcularımızı gayret ve azimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hem branşlarında hem de eğitimlerinde gösterdikleri başarılar bizleri mutlu ediyor. Neslihan ise değerli sporcularımız arasında. Kısa zamanda ciddi başarılara imza attı. Neslihan’ın bu gayret ve başarısı ilimizde birçok sporcumuza gerçek anlamda örnek teşkil ediyor” dedi.