İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında yarın karşılaşacakları Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı karşısında galip gelerek avantaj elde etmek istediklerini söyledi.

Lokomotiv Moskova'nın iyi oyunculardan kurulu, kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"İyi bir sonuç alabilmek için son derece hırslıyız. Rakibimiz, iyi oyunculardan kurulu, iyi savunma yapıp kontra ataklarda kaliteli olan bir takım. Değerimizi kalitemizi biliyoruz. 25 maç üst üste kaybetmeyerek bunu ispatladık. Beklentim Kasımpaşa maçında olduğu gibi hırslı agresif bir takım görüntüsü ortaya koymak. Kozlarımızı sahaya yansıtıp, topa sahip olup, oyunu kontrol etmek için baskı oluşturmak istiyoruz. Bu kulüp için de saha içinde hayatımızı vermemiz gerekiyor. Rakibi baskı altına almalıyız."

Kolay bir maç olmayacağını anlatan Pereira, "Lokomotiv Moskova maçını kazanırsak avantajlı oluruz ve kazanmalıyız. Zekamızı kullanarak oynamalıyız. Kolay bir maç olmayacak. Kendi kimliğimizi sahaya yansıtıp, dengemizi kaybetmemeliyiz. Üst düzey konsantrasyonla mücadele edip top bizdeyken kaliteli oyunumuzu göstermeliyiz. Kaos oyunu olmasına izin vermemeliyiz. Dengeli bir oyun olmalı. Pozisyonlara girip bunları değerlendiren takımı severim. Rakibe pozisyon ve avantaj vermeyi sevmem" ifadelerini kullandı.

"Şubat ayı belirleyici olabilir"

Pereira, bu ay yapacakları maçların birçok şeyi belirleyeceğini dile getirdi.

Yollarına 3 kulvarda devam ettiklerini hatırlatan sarı-lacivertli teknik adam, "Üçünde de hedeflerimiz var. Şubat, bizim için birçok şeyi belirleyen bir ay olacak" diye konuştu.

Türkiye ile Rusya arasındaki sorunların sahaya yansıyıp yansımayacağıyla ilgili Pereira, şunları kaydetti:

"Aklımdan bile geçmiyor. Futbol futboldur, siyaset siyasettir. Sadece futbol maçı oynayacağız. Sahadaki on birer oyuncu kulüpleri için her şeylerini verecek. Hiçbir oyuncu siyaseti düşünmüyor. Ben siyasetten anlamam, benim işim futbol. Sadece futbol maçı oynayacağız."

"Kupalar kazanmaya devam etmek istiyorum"

Pereira, Andre Villas-Boas'ın yardımcılığını yaptığı 2011 yılında Porto'yla UEFA Avrupa Ligi'ni kazandığını hatırlatarak, bu sene Fenerbahçe'yle de kupalar elde etmek istediğini belirtti.

Hedefe adım adım gitmek istediklerini anlatan Pereira, sözlerini şöyle tamamladı:

"Porto'da kazanırken, adım adım gitmiştik. Lokomotiv Moskova'yı elersek bir adım daha atmış olacağız. Başarılı bir kariyerim oldu. Kupalar kazanmaya bu sene de devam etmek istiyorum. Şu an öncelikli hedefimiz bu turu geçmek."