UEFA Avrupa Ligi 2. Turda Trabzonspor’la eşleşen Napoli’nin İspanyol teknik direktörü Rafael Benitez, zor bir takımla eşleştiklerini belirterek, "Türkiye taraftarları çok tutkulu. Bu nedenle deplasmanla çok zor bir ortamda oynayacağız" yorumunda bulundu.

Haftasonu AC Milan’a deplasmanda 2-0 yenilen Napoli 24 puanda kalarak ligde 7. sıraya düşmüştü. 4 haftadır galibiyet yüzü göremeyen mavi-beyazlılar bu sonuçla lig sıralamasında rakibi AC Milan’ın gerisinde kalmış oldu. Son haftalardaki kötü gidişe son vermek isteyen Napoli Başkanı De Laurentiis, takımı dün Milano dönüşünde kampa almaya karar vermişti ancak bugün teknik direktör Rafael Benitez antrenman sonrası kampın sona erdirildiğini açıkladı ve futbolcularını evlerine gönderdi.

Benitez, eşleşmeyle ilgili olarak ise, "Türkiye taraftarları çok tutkulu. Bu nedenle deplasmanla çok zor bir ortamda oynayacağız. Bu eşleşme bir yandan da bizim değerimizi göstermemiz ve Avrupa’da ilerlemek istediğimizi kanıtlamak açısından da bir fırsat olacak" ifadelerini kullandı.

Corriere dello Sport’un Avrupa Kupası eşleşmeleriyle ilgili düzenlediği ankette İtalyan taraftarlar 80% oranında Napoli’nin bir üst tura geçeceğini şeklinde oy kullandılar.