Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic, 2-1’lik galibiyetle biten İstanbul Başakşehir maçının ardından, “Oyuncularım çok zor bir maçı çevirmesini bildiler” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş’ın, İstanbul Başakşehir’i 2-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörü açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktör Slaven Bilic, iyi bir maç olduğunu belirterek, "Her şeyi içeren bir karşılaşma oynadık. Oyuncularım çok zor bir maçı çevirmesini bildiler. İyi bir dönüş gerçekleştirdik. Perşembe günkü Partizan maçının ardından bu akşamda zorlu bir maç oynadık. Bugün buradan üç puanla dönüyoruz. Bu galibiyeti tamamıyla hakettik” açıklamasını yaptı.

Bilic, iyi bir mücadele ortaya koyduklarını vurgulayarak, "Bu maç öncesinde ligde kötü durumda değildik. İki hafta öncesine kadar liderdik. Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarını sahada birer kişi eksik kalarak kaybettik. Bir de yoğun maç trafiği içindeyiz. İlk yarının hakkı 0-0 idi. Fakat rakip bir gol atarak soyunma odasına girdi. İkinci yarıda rakip ikinci golü atsaydı maçı çevirmemiz zor olacaktı. İkinci yarı oyuncularımız daha çok insiyatif aldılar. Hücum oyuncularımızın da oyuna daha fazla ağırlıklarını koymasıyla skora gitmeye başardık. Zaten bu maçı kazanmak için ofansif ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmıştık. Kırmızı kartlar sonrasında işimiz zor oldu ama savaşarak puan almasını bildik” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ

Beşiktaş’a 2-1 mağlup olan İstanbul Başakşehir’de teknik direktör Abdullah Avcı, “Beşiktaş karşısında 2 farkı yakalayacak fırsatı bulduk ama bunları değerlendiremedik” dedi.

Tecrübeli teknik direktör, güzel bir karşılaşma olduğuna değinerek, "İlk 30 dakikalık bölümde oyuna girememiş gibi gözüksek de sonradan devreye girdik. İlk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde oyunu çözeriz dedik. Oyunu çözmek için de elimize fırsatlar geldi ama bunları değerlendiremedik. Yediğimiz golden önce fauldü. Elle oynama vardı tarzında eleştiriler var. Ben uzak olduğum için yorum yapmayacağım. Sonrasında kontra ataktan golü yedik. Zaten 75. dakikadaki kırmızı kattan sonra oyun oynanmadı. Biz iyi bir takımız, bu ligde daha çok maçlar kazanacağız. Senaryolu bir maç vardı biz bunu kaybettik” açıklamasını yaptı.

Avcı, Beşiktaş gibi rakiplerle oynadıkları zaman ikinci golü atmaları gerektiğini ifade ederek, "1-0 öne geçtik, böyle maçlarda skoru 2-0 yapmak gerekiyor. Bunları değerlendirecek fırsatları yakaladık ama değerlendiremedik” dedi.