Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Sivasspor’u 3-2 mağlup ettikleri maça yönelik, "Takımımın performansından çok memnunum. Sağlam ve iyi organize olan bir rakibe karşı maçın başından itibaren tamamıyla üstündük?" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan Bilic, siyah-beyazlı takımı misafir eden Osmanlıspor Kulübü ile stadı dolduran taraftarlara teşekkür etti. Bilic, kendilerini evlerinde hissettiklerini söyleyerek, galibiyette taraftarın katkısının etkili olduğunu belirtti.

İlk yarıda çok sayıda pozisyona girmelerine rağmen sonuç alamadıklarını anlatan Bilic, "Kornerden gol yedik. Devre arasına böyle iyi bir oyundan sonra 1-0 geride girmek hoş değildi. Oyuncularıma soyunma odasında baskıyı artırmalarını ve telaş yapmamalarını söyledim. Oyunu çözmek için 45 dakikanın yeterli olacağını anlattım, öyle de oldu. Takımımın performansından çok memnunum. Sağlam ve iyi organize olan bir rakibe karşı maçın başından itibaren tamamıyla üstündük?" şeklinde konuştu.

Zeminin, futbolun kalitesini artırdığına vurgulayan Bilic, "Bunları beraberlikten sonra söylediğimde bahane gibi görülüyor. Zemin bu akşam birçok şeyi olumlu hale getirdi. Tarafsız seyirciler de gerçekten çok iyi bir oyun seyretti ve keyif aldı. Bu oyuna sadece biz katkı vermedik. Sivasspor’un da çok iyi bir katkısı oldu. Çok çabuk oynayabilmeniz, tek veya iki dokunuşta pas yapabilmeniz için hem antrenmanlarda hem de tüm maçlarda iyi zemine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR ATMOSFERİN İSTANBUL’DA OLMASINI TERCİH EDERİM"

"Osmanlı Stadı’nda devam edecek misiniz?" şeklindeki soruya, "Çok büyük taraftar desteği aldık. Vitesimizi artırmamızı, geride olduğumuz bölümde inancımızı korumamızı sağladılar. Onların bu akşam galibiyetteki rolü hayatiydi ancak diğer taraftan çok seyahat ediyoruz. Hafta içinde Belgrad’a daha sonra Kayseri’ye gideceğiz, sürekli yoldayız. Hem bu nedenle hem de İstanbul kulübü olmamız nedeniyle, böylesi bir atmosferin İstanbul’da olmasını tercih ederim" cevabını verdi.

Bilic, maçın son bölümünde Beşiktaş’ın temposunun düşmesiyle ilgili soru üzerine ise, "Bunu sadece Oğuzhan’a bağlamak doğru değil. Oyunu önde götürdüğümüz bölümde Sivasspor, ofansif oyuncuları sahaya sürerek risk aldı. Son 10 dakikada bunu dikkate almak zorundasınız. Öndeki oyuncularımızın bu tip durumlarda topu saklayabilmesi gerekiyor. Ya gol atmalısınız ya da en azından topu korumalısınız, faul almalısınız. Bugün bunu yapmadık. Bunun çözümü de öndeki oyuncularımızın topu daha iyi koruyabilmesi" karşılığını verdi.

Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan’ın performansına yönelik soruya Bilic, "Bazı kararlarıyla ilgili memnuniyetsizliklerim ve kızgınlıklarım var. Balıkesirspor maçının sonunda Ersan’a kırmızı kart verilmesi gerektiğini çok açık şekilde söylemiştim. Zor bir meslek yapıyorlar. Evde ileri geri sararak bir karara varmak ile hakem olup o kararı çok kısa bir dilimde vermek bambaşka bir durum. İlk yarıdaki penaltı pozisyonunu görmek zor olabilir ama Cicinho’nun pozisyonu çok açık sarı kart. Bu kararlar bize çok pahalıya patlayabilir. Hakemlerin kararlarına her zaman yorum yaparım. Onların kararları benim işimi, takımımın ruh halini etkiliyor. Benim için en önemlisi iyi niyetlerini bize hissettirsinler" cevabını verdi.