Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Torku Konyaspor’u deplasmanda 2-1 yenerek ligdeki üst üste 7. galibiyetini aldı.

Maç sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı futbolcuları tebrik ederek, “Burada çok centilmence bir maç oynadık. Hakemle ilgili herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Beşiktaş yoluna devam ediyor. Bütün maçlarını deplasmanda oynayarak 7’de 7 yaptı. Önümüzde çok önemli bir derbi maçı var. Bütün taraftarlarımızı Galatasaray maçına bekliyoruz. Beşiktaşlı olmak zor günde takımın yanında olmaktır. Biz bu kadar sahasız maçlar yaparken taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Beşiktaş’ın şampiyonluk yolunda sağlam adımlarla ilerlediğini söyleyen Orman, “Sevmek fedakarlık demektir. Sevmek, internet üzerinden yazmak demek değildir. Sevmek, fedakarlık gerektirir. Beşiktaş taraftarı da fedakar taraftardır. Takımlarına sahip çıkacaklarını tahmin ediyorum” diye konuştu.

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, yeşil-beyazlı taraftarlara teşekkür ederek, “Haksız bir mağlubiyet aldık. Djalma’nın pozisyonunda aleyhimize verilen bir karar vardı. Ali Çamdalı’ya orta sahada yapılan bir faul vardı. Bunlar mağlubiyete etken oldu. Hakemlerimiz takdir haklarını İstanbul takımlarının lehine kullanıyorlar. 2-0 olduktan sonra hakem de normale döndü. Kritik anlarda hakemlerimizin daha dikkatli olması lazım. Skora göre düdük çalınmaması lazım. Rakibimiz şampiyonluğa oynuyorsa bizde düşmemeye oynuyoruz. Hakemlerimizin daha dikkatli olması gerekiyor. Şu atmosferde en azından 1 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu Olcay Şahan, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Taraftarın son dakikalarda kalbi duruyor galiba. Maçı değerlendirirsek ilk yarı çok kötü oynadık. Bursa maçını andırdık bugün. İlk yarıda Gökhan’ın bireysel katkısıyla 1-0 öne geçtik. Çok kötü oynarken. 2. yarı dengeledik oyunu biraz. 2-0 bulduktan sonra biraz rahatladık. Son dakikada yine bütün taraftarları heyecana soktuk. Ama en önemlisi 3 puan aldık. Son 8-9 haftadır bir hafta içi bir hafta sonu oynuyoruz. Ve ligde 7’de 7 yaptığımız için çok mutluyuz. Kafa olarak hepimiz yorgunuz. 2014’ü de lider olarak bitirdiğimiz için çok mutluyuz. İnşallah sezonun ilk yarısını lider olarak kapatacağız. Şuan maçı atlatıp iyice dinlenip iyi bir yeni yıla girip Galatasaray derbisini kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Saha içerisinde Gökhan Töre ile Veli Kavlak arasında yaşanan tartışmanın sorulması üzerine Olcay, “Sonuçta onlar Almanca konuştuğu için belki biraz farklı olabilir ama orada bir tartışma yoktu. Önemli olan takımın kazanması. Şuanda soyunma odasına gitseniz yan yana oturuyorlardır. Abartılacak bir şey yok. Beşiktaş camiası büyük bir camia. Maçtan sonra da taraftarlar üçlü çektirmek istedi. Ama biz Beşiktaş camiası olarak yapmadık bunu. Çünkü Konyaspor taraftarına saygımız var. Türkiye liginde olmayan bir şey. Taraftarın ful stada gelip desteklemesi. Her statta olmadığı için, onlara saygımız büyük olduğu için böyle bir şey yapmadık. Onları da buradan tebrik etmek istiyorum” cevabını verdi.

Beşiktaşlı oyuncu Serdar Kurtuluş, penaltı pozisyonuyla alakalı olarak, “Pozisyonuna özellikle dikkat etsinler. Çok da penaltı olduğuna inanmıyorum. Çok basit bir penaltı daha doğrusu. O zaman hiçbir müdahale yapmayalım. Rakip yanımızdan geçtiği zaman hiç değmeyelim. Ama bariz penaltı yapılacak bir pozisyon değildi. Hakem penaltı çaldı. Çok kritik dakikalardı. Maç 2-1’e geldi. Üzgünüm açıkçası ama penaltı değildi. Bu konuda içim rahat. Bazen hatalar olabiliyor. Umarım bundan sonra daha dikkatli olurlar” yorumunda bulundu.