ADANA (AA) -  Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Beşiktaş ile Adana Demirspor arasındaki mücadelede gördüğü kırmızı kart Beşiktaşlı futbolcuların itirazı üzerine iptal edilip sarı kart gören Adana Demirsporlu Hakan Söyler, "Alışılmış bir şey değil. Tüm takım futbolcularının yapması lazım. Futbolcunun yanlış kararla atılması doğru değil. Bu herkesin başına gelebilir. Herkes bu işten ekmek kazanıyor" dedi.

Söyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maçta Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak'a müdahale ettiğini, hakem Suat Arslanboğa'nın pozisyona direkt kırmızı kart gösterirken Kavlak başta olmak üzere Beşiktaşlı futbolcuların hakeme, "temas olmadığını" söylemeleri üzerine kırmızı kartın iptal edilerek sarı kartla cezalandırıldığını anımsattı.

Pozisyondaki futbolcuların iyi niyetli olmalarından bu durumun yaşandığına işaret eden Söyler, şunları kaydetti:

"Yeşil sahalarda herkes iyi niyetle bu şekilde çaba göstermeli. Alışılmış bir şey değil. Tüm takım futbolcularının yapması lazım. Futbolcunun yanlış kararla atılması doğru değil. Bu herkesin başına gelebilir. Herkes bu işten ekmek kazanıyor. Maç 90 dakika oynanıyor bitiyor. Hile, entrika girmemesi lazım işin içine. Sonuçta maç bu. Pozisyonda art niyet olmadığı takdirde futbolcuların bu şekilde davranması lazım."

Söyler, hakem Arslanboğa'ya pozisyonun kırmızı kartlık olmadığını söyleyen tüm Beşiktaşlı futbolculara teşekkür etti.