UEFA Avrupa Ligi’nde Partizan deplasmanında net bir galibiyet alan Beşiktaş’ta moraller yerinde. Siyah-beyazlı takımdaki tek sıkıntı ise seyahat yorgunluğu.

Beşiktaş, ligde namağlup yoluna devam ederken Avrupa’da da fırtına gibi esiyor. Ligde bu hafta Kayseri deplasmanında ter dökecek olan Bilic ve öğrencileri, zirvedeki yerini perçinlemek amacıyla sahada olacak.

DEPLASMAN HAVASI

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında SAİ Kayseri Erciyesspor’a konuk olacak olan Beşiktaş, zirvedeki yerini sağlama almak için 3 puan hedefiyle sahada olacak. Özellikle UEFA Avrupa Ligi’nde Partizan karşısında alınan 4 gollü galibiyetin moraliyle Kayseri deplasmanında ter dökecek olan Bilic ve öğrencileri, deplasmanlarda aldığı skorların avantajıyla da maçın favorisi olarak gözüküyor. Hem UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı deplasman maçlarında hem de ligde oynadığı deplasman maçlarında yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, SAİ Kayseri Erciyesspor maçına da bu yüksek moralle mücadelesini sürdürecek.

SEYAHAT YORGUNLUĞU

Ligde geride kalan 7 haftada ve Avrupa Ligi’nde oynadığı maçlar sebebiyle sürekli seyahat etmek zorunda kalan Beşiktaş’ta tek sıkıntı ise son 4 haftadır süregelen seyahat yorgunluğu. Londra, Balıkesir, mecburi Ankara seyahati, ardından Belgrad ve bu hafta da Kayseri’ye giden siyah-beyazlılarda, futbolcuların bu uzun süreli seyahatlerden etkilenmemesi için Bilic yoğun çaba harcıyor.

SAKATLIKLAR

Beşiktaş’ta maç yoğunluğu sebebiyle futbolcuların kısa süreli sakatlıklarını atlatması sevindirirken, Jose Sosa, Serdar Kurtuluş ve Mustafa Pektemek yarın oynanacak olan SAİ Kayseri Erciyesspor maçında forma giyemeyecek. Hafta içerisinde UEFA Avrupa Ligi’nde Partizan ile oynanan karşılaşmada bir sakatlık yaşayan Gökhan Töre’nin ise durumundaki belirsizlik devam ediyor. Milli futbolcunun sakatlığının akıbetinin maç saatinde netlik kazanacağı belirtiliyor. Bilic’in planlarında ise gelecek hafta oynanacak derbi maçı öncesi Töre’yi dinlendirmek var. Hırvat hoca, başarılı futbolcuyu önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe maçı öncesi riske etmemek istiyor. Gökhan Töre’nin yarınki maçta oynamaması durumunda ise Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kerim Frei’i 11’de başlatacak.

EN FAZLA FORMA GİYEN YABANCI OLACAK

Beşiktaş’ın Çek savunmacısı Tomas Sivok, yarın oynanacak olan SAi Kayseri Erciyesspor maçında forma giymesi durumunda bir rekora imza atacak. Sivok, Kayseri deplasmanında yarın sahada görev alırsa, Beşiktaş formasıyla en çok lig maçına çıkan yabancı futbolcu olarak tarihe geçecek.

Geçen hafta oynanan Sivasspor maçında sahadaki yerini alan Tomas Sivok, siyah-beyazlı forma ile 144 maça çıkan Bobo ve Holosko’nun rekoruna ortak olmuştu. Çek savunmacı yarın SAİ Kayseri Erciyesspor maçında oynaması halinde ise Beşiktaş formasıyla 145. maçına çıkmış olacak. Bu durumda Sivok, kulüp tarihinde en çok lig maçına çıkan yabancı oyuncu olacak.