Bu sezon hem lig hem Avrupa Ligi hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda ter dökecek olan Beşiktaş, önümüzdeki 1,5 ay içerisinde 12 karşılaşmaya çıkacak.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ön eleme maçları sebebiyle sezonu rakiplerine göre çok erken açan Beşiktaş, son 1,5 ay içerisinde 3 günde bir maç oynayacak. Siyah-beyazlılarda bu yoğun tempo yarın UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda oynanacak olan Asteras Tripolis maçı ile başlayacak. Beşiktaş’ın 3 günde bir müsabakaya çıkacak olması sebebiyle Bilic ve öğrencilerinin bu yoğun maç trafiğine nasıl bir reaksiyon göstereceği ise merak konusu. Ligin ilk yarısının bitimine kadar sürecek olan bu yoğunluk, en çok Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’i zorlayacak. Ziraat Türkiye Kupası dışında, hem lig hem de Avrupa’da kritik maçlar oynayacak siyah-beyazlı takımın bir dezavantajı da kadro darlığı. Takımda forma şansı bulamayan futbolcuları kupa maçlarında değerlendirmek isteyen Bilic’in tek korkusu ise bu yoğun maç trafiği içerisinde yaşanacak olan sakatlıklar.

Ligde oynanan son Kasımpaşa maçı ile birlikte bugüne kadar 18 resmi müsabakaya çıkan Beşiktaş, ilk yarının sonuna kadar ligde Kardemir Karabükspor, Trabzonspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Konyaspor ve Galatasaray ile UEFA Avrupa Ligi’nde Asteras Tripolis ve Tottenham Hotspur, Türkiye Kupası’nda ise Sarıyer, Çaykur Rizespor ve iki kez de Adana Demirspor ile karşılaşacak.