12-17 mart 2014 tarihleri arasında Almanya’nın Viersen kentinde düzenlenen Bilardo Dünya Şampiyonasında Bilardo Milli Takımımız dünya üçüncüsü oldu.

Uluslar arası Bilardo Federasyonu 2014 yılı faaliyet programında yer alan Bilardo Dünya Şampiyonası 12-17 mart tarihleri arasında Almanya'nın Viersen kentinde yapıldı. Bu dev organizasyonda ülkemizi Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden antrenörlerimiz Osman Yılmaz, İsmail Yaşın ve sporcularımız Tayfun Taşdemir, Tolgahan Kiraz temsil etti.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bilardo antrenörü ve il temsilcisi Osman Yılmaz konuşmasında, ‘’ Almanya’nın Viersen kentinde gerçekleştirilen şampiyonaya toplam 24 ülke katıldı. Çekişmeli yarışmalara sahne olan şampiyona da şanssız bir şekilde Belçika’ya yenilen millilerimiz finali bir sayıyla kaçırdı. Fakat mücadeleyi bırakmayan sporcularımız rakiplerini yenerek şampiyonada dünya üçüncülüğünü elde ettiler.
Ülkemize bu haklı gururu yaşatan sporcularımız Tayfun Taşdemir ve Tolga Han Kiraz 23-29 mart 2015 tarihleri arasında Mısır’ın Lüksor şehrinde gerçekleştirilecek Bilardo Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceklerdir’’ dedi.
Şampiyona sonrasında oluşan tablo ise;
1. Belçika
2. Hollanda
3. Türkiye  
Antrenör ve sporcularımıza bu haklı gururu bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.