Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Üniversiteler Arası 2. Lig Grup Basketbol Müsabakaları başladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kampüs Spor Salonunda yapılan açılış merasimine saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış törenine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Tunçel, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Faruk Ural, Spor Şube Başkanı Battal Yılmaz, Beden Eğitimi ve Spor Öğretim Görevlisi Emre Şenyüzlü ve sporcular katıldı.

Açılış konuşması yapan Spor Şube Başkanı Müdürü Battal Yılmaz, üniversitelere sporu sevdirmek, üniversite gençliğinin spor yapmasını teşvik etmek ve bununla ilgili her türlü çalışmayı yapacaklarını belirtti. Yılmaz, “Müsabaka düzenlemeleri operasyonumuz geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında 9 maçta 81 Üniversite de 25 lisansa yakın sporcu öğrenciler 85 üniversitede faaliyetler gerçekleştirerek ülkemizin en büyük spor organizasyonlarından birisi olmuş. Geleceğimiz olan siz sevgili gençlerimizin müsabakadan ötürü play- off olduğu ve gerçekten önemli ve sorumlu olduğunuz üniversite mensubu olduğunuz ve akademik kültürü gereği olan nezaket, asalet ve hoşgörü anlayışıyla bunu teşkil etmektedir. Elbette her müsabaka tarihi ve malumunuz olacaktır. Burada bulunma amacımız ise öncelikli olarak sizleri kaynaştırmak, spor müsabakalarına görsel şölene çevirmektir. Bunun içinde değerli idarecilerimize ve hocalarımıza büyük sorumluluk düşmektedir. Sizler müsabakalara katılarak üniversitelerinizi en iyi şekilde temsil etmenin spor yapmanın zevkini ve onurunu yaşayacaksınız. Aynı zamanda diğer üniversitelerden gelen arkadaşlarınızla da yeni dostluklar oluşturacaksınız. Ve siz sporun sevgi barış ve kardeşlik adına ataklarını oluşturuyorsunuz. Siz sevgili gençlerden bilim ve eğitim hocalarınızla birlikte burada bulunduğunuz sürece centilmence yarışmanız ve boş zamanlarınızda sizlere mensup olan akademik kültüre yakışır şekilde davranmanızdır” dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Tunçel ise; kendilerinin de öğrencileri spora teşvik etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Tunçel, “Sizlerin memnuniyeti daha önemli. Üniversite olarak biz her türlü alt yapıyı ilk zamandan bu yana yapıyoruz. Ben buraya 2009 yılında geldiğimde bu binanın içinde sadece bir bina vardı ama bir çok spor tesisi tamamlanmış. Üniversitemizin bütün spor tesisleri planlanmış ve düşünülmüş durumda. Bütün tesislerden öğrencilerimiz neredeyse 24 saat gece dışında akşam 11’e kadar kullanabiliyorlar. Sabah 8’den itibaren ise faydalanma imkanına sahipler. Buda bizim için son derece önemli çünkü siz gençlerin sportif faaliyetleri bedenen ve ruhen güçlenmeniz de büyük ölçüde yararlı olur” dedi.

Konuşmaların ardından müsabakaya katılacak 6 üniversite tanıtıldı. Bu üniversiteler Bilecik Şey Edebali Üniversitesinin yanı sıra, Tekirdağ Namık Kemal, İzmir İleri teknoloji Enstitüsü, Bursa Teknik, İzmir Katip Çelebi ve Gebze İleri Teknoloji Üniversiteleri oldu. Bu üniversitelerden İzmir Katip Çelebi ve Gebze İleri Teknoloji Üniversiteleri bu turnuvaya katılmayacaklarını bildirdiler. Açılış maçında ise; Namık Kemal Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi 59-29 skorla geçti. Müsabakalar yarın ve Perşembe günü yapılacak maçlar ile devam edecek.