Bilecik’te Amatör Spor Haftası sebebiyle kutlama yürüyüşü düzenlendi.

Bilecik Cumhuriyet meydanında Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kutlama yürüyüşüne Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa Burhan, Bilecik Belediye Başkanı Yardımcısı Abdullah Tetik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, amatör spor kulüpleri başkanları ve temsilcileri, daire müdürleri ve sporcu öğrenciler katıldı.

Yürüyüş sonunda açılış konuşması yapan Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Lüfti Doyuk, bu yıl 2’incisini kutladıkları Amatör Spor Haftası’nın yurt geleninde 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlandığı belirtti. Doyuk, “Geleneksel hale gelen Amatör Spor Haftası kutlamalarında organize edilen çeşitli sosyal ve kültürel spor faaliyetleri ile toplumda farkındalık oluşturarak her yaş grubu insanımızın, engelli vatandaşlarımızın kısacası tüm halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi hedeflenmiştir. Aramızda bunun bir göstergesi olarak ’Engelimiz Bize Engel Değildir’ diyerek, spor çalışmalarımıza ve sosyal etkinliklerimize katılan kardeşlerimiz ve dernek başkanımız da bulunmaktadır. Biz bu kardeşlerimizle de bütünleşiyor büyük bir spor ailesi oluşturuyoruz. Her dönem olduğu gibi Yaz Spor Okullarına kayıt yaptırarak yeni bireylerin spora kazandırılması, spora başlayan bu çocuklarımızın düzenlenen çeşitli müsabakalar ile temelini öğrendikleri spor branşındaki maharetlerini sergilemeleri, tecrübe kazanarak spor yaşantılarını devam ettirmeleri ve milli sporcu olmaları amaçlanmıştır. Bu hedeflere ulaşan antrenörlerin, başarılı sporcuların, spor kulüplerinin ve spor branşlarının halkımıza tanıtılması ve spora teşviklerin arttırılması sağlanacaktır” dedi.

“GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ OLARAK SPORA TEŞVİK AMAÇLI SPOR KULÜPLERİMİZE SPOR MALZEME YARDIMI YAPILACAKTIR”

Genel müdürlükleri olarak spora teşvik amaçlı spor kulüplerine spor malzemesi yardımı yapılacağını belirten Doyuk, “Türkiye genelinde dağıtımlarımız bugün itibariyle gerçekleştirilecektir. Sporcularımıza, antrenör ve yöneticilerimize hayırlı uğurlu olsun diyerek bu vesile ile İl Müdürlüğü olarak tüm kulüplerimizin Amatör Spor Haftası’nı kutlar 2014-2015 spor sezonunda başarılar dileriz. Aynı zamanda kişi, kurum ve kuruluşların, tüm toplumun sponsorluğun önemine ilişkin çeşitli etkinliklerle bilgilendirilmesi, toplumda spor bilinci ve kültürü oluşturularak, amatör spor branşlarına gereken desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusu oluşturulması da amaçlanmaktadır. Spor İl Müdürlüğü olarak amatör sporumuzun ve sporcularımızın destekçisi olan başta sayın valimiz Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere belediye başkanlarımıza, tüm kurum ve müessese yetkililerine şükranlarımızı sunar Amatör Spor Haftası etkinliklerine katılan spor sever halkımıza, basın temsilcilerimize, spor kulüplerine, antrenör ve sporcularına teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Yapılan yürüyüşe Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun önünde eşlik eden Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, sporun yediden yetmişe bütün insanların ihtiyaç duyduğu en temel hususlardan biri olduğunu belirterek, “Belki profesyonel spor dallarıyla yüz binleri stadyumlara, sahalara çekile biliniyor. Milyonları ekran başına toplamak, bizim gözümüzde amatör spor faaliyetleri bundan çok çok daha üstün bir yerde. Tabana hükmeden belki o spor profesyonel spor faaliyetleriyle ilgiye ihtiyaç duyduğu onlara teşkil eden amatör spor faaliyetleri her türlü desteği hak ediyor. Gönüllü olarak yapılan ailelerimizin güvenerek emanet ettiği çocuklarını sporun her safhasında yetiştiren amatör spor kulüplerini olabildiğince her ölçüde her grubun desteklemesi lazım. Devlet çapında olduğu gibi yere göre kıymet ölçeğiyle de bu desteği vermeye çalışıyoruz. Malumunuz olduğu üzere bu ölçekle İl Özel İdaremizden bir destek almaya çalıştık. Çam sakızı çoban armağanı dedik, bugün merkezi bütçeden yine amatör sporu desteklemesi üzerine bir faaliyet içerisinde olduk. Emelimiz o ki, ilimizde her branş da amatör spor faaliyetlerini geliştirmek ve emanet edilen çocukları hem spor olarak, hem de arkadaş olarak gelmeleri gerektiği noktada emanet edinilen illerin gerekli itinayı özeni göstererek gelişmelerini sağlamaktır. Emeği geçenleri amatör spor kulüp ve federasyonumuzu ve tüm temsilcilerimizi kendi emeklerini mesailerini bu işe harcayan spor gönüllülerini huzurlarınızda tebrik ediyorum ve hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sporcular branşlarını sergileyen gösteriler gerçekleştirdi. Gösterilerin ardından, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku katılımıyla amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılarak program son buldu.