ANKARA (AA) - Fransa'nın Saint Vulbas kentinde düzenlenen Uluslararası Jeannot Vedrine Bocce Turnuvası'nda, milli sporcular 3 bronz madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, altın nokta disiplininde 25 yaş altında İnci Ece Öztürk, 15 yaş altında Lival Koyun bronz madalya aldı.

Röle disiplininde ise 25 yaş altında İnci Ece Öztürk-Ceren Zincir çifti üçüncü oldu. Öztürk-Zincir çifti, geleneksel oyunda da bronz madalya mücadelesinde ev sahibi Fransa'ya kaybederek, turnuvayı 4. sırada tamamladı.

- Bakan Kılıç'tan kutlama mesajı

Bu arada, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, turnuvada bronz madalya kazanan sporcuları tebrik etti.

Kılıç, kutlama mesajında, Türkiye'nin sporun her dalında adını duyurmaya ve bir marka olmaya devam ettiğini belirterek, "Bunu bugün Uluslararası Jeannot Vedrine Bocce Turnuvası'nda sporcu kardeşlerimizin, elde ettikleri başarı sayesinde bir kez daha ispatlamış olduk. İki günlük turnuva sonunda ülkemize 3 bronz madalya kazandıran sporcu kardeşlerim İnci Ece Öztürk, Lival Koyun ve Ceren Zincir'i tebrik ediyor ve başarılarının altın madalyalara ulaşmasını temenni ediyorum" ifadesine yer verdi.