Kadınlar Basketbol Ligi’nin çiçeği burnunda temsilcisi Bornova Beckerspor, kurduğu yeni kadro ile evindeki ilk maça çıkmaya hazırlanıyor. Galatasaray’ı ağırlayacak olan Bornova Beckerspor’da Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, “8-9 galibiyet ile hedefimiz Süper Lig’de kalmak. Amerika’da yaşanan vize krizi dolayısıyla Amerikalı birkaç oyuncu ile yapılan anlaşmalarımız iptal oldu" dedi.

30 Mayıs’ta oynanan son maçı kazanarak Süper Lig’e yükselen Bornova Beckerspor, sezon başında güçlü bir ekip kurarak, ligde iddialı olduğunu belirtmişti. Sezonun başlamasına 1 ay kala yapılan son fizibilite çalışmaları ardından maddi açıdan istediği geliri yakalayamayan kulüp, takımı küçülterek Süper Lig’de kalma mücadelesi verme kararına vardı.

Oluşturulan yeni kadro ile 14 Ekim Cumartesi günü evinde Galatasaray ile mücadele edecek olan Bornova Beckerspor’un, transfer çalışmalarını da halen sürdürdüğü bildirildi.

Hedef Süper Lig’de kalmak

30 Mayıs’tan bu yana kulübün geleceği için her gün mesai verdiğini dile getiren Volkan Kebir, takım hedefinin Süper Lig’de kalmak olduğunu belirtti. Kebir, "Biz kulübü kurduğumuz günden beri hem şehrimize, hem kadınlarımıza, hem de basketbola yatırım yapmak hedefinden hiçbir zaman vazgeçmedik. İlk iki sene yakaladığımız başarıyı Süper Lig’e çıkarak taçlandırdık. Hedefimiz tabii ki Süper Lig’de de başarılı olmak, yola çıktığımız hedef doğrultusunda ilerlemekti; ancak ülkemizin mevcut durumundan dolayı kulübümüz kendi öz kaynaklarına dönmek zorunda kaldı. Bu nedenle biz de İzmir’de yetişmiş oyuncularımıza ve alt yapılarımızda başarıya ulaşmış oyuncularımıza Türk rotasyonunda daha fazla şans verme kararı aldık. Bu durum ligin başında bir handikap gibi görünse de ilerleyen haftalarda ve yıllarda İzmir basketbolu için ciddi bir gelişme kaydetmemizi sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

"Vize krizi nedeniyle anlaşmalar iptal oldu"

Yabancı oyuncular hakkında da görüşlerini dile getiren Bornova Beckerspor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, “Amerika’da yaşanan vize krizi dolayısıyla Amerikalı birkaç oyuncu ile yapılan anlaşmalarımız iptal oldu. Önümüzdeki hafta gelecek olan yeni yabancı oyuncularımızla birlikte, bu geçiş sürecinde takımın 6. haftadan sonra toparlanmasını ümit ediyor, takım olarak ciddi gelişmeler gösteren, İzmir’i zor bir deplasman haline getiren bir takım kimyası oluşturmayı hedefliyoruz. Çekilen kuradan dolayı maalesef Avrupa Kupası oynayan ve şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla ilk haftalarda karşılaşacağız. Bizim hedef maçlarımız 6. haftadan itibaren başlıyor olacak. Bu dönem sonrasında alacağımız 8-9 galibiyet ile hedefimiz Süper Lig’de kalmaktır” diye konuştu.