ANALİZ : Sakatlık geçiren yada kulüpten ayrılan oyuncular olsada son 2  haftada iyi mücadele eden ve istediği sonuçları alan Karaman Belediyespor ile geçen hafta kendi evinde grubun şampiyonluk adaylarından Isparta Davrazspor ile 2-2 berabere kalarak ligdeki bütün takımların korkulu belası haline gelen Mut İdman Yurdu Belediyespor karşı karşıya gelecek.
   Ev sahibi, Karaman Belediyespor 3-4 haftalık sıkıntılı süreçlerden sonra tekrar yükselişe geçti. Kendi evlerinde karşılaşmanın skoruna ofansif yada defansif oynayan bir takım. Gol yollarında etkili değiller. Üst sıralarda ki takımlar arasında en az gol atan takım. (12 maç 16). Ama defans hattı çok iyi.  Özellikle kalecileri Güven Yılmaz ilk yarının en iyi kalecisi desek yeridir. Grubun kalesinde en az takımı. (12 maç 8 gol). Orta saha ve forvet hattı az pozisyona giriyorlar. Ama yakaladıkları anda golü buluyorlar.
   Misafir takım, Mut İ.Y sezon başı bilmediğimiz bir takım olduğu için averaj takımı olur. Yada küme düşer diyorduk.  Ama bizi yanılttılar. 10 maçtır yenilgi yüzü görmüyorlar. Ilk haftalarda kalecileri Cihan kritik hatalar yapıyordu. Sonradan takıma iyice alıştı ve yapmamaya başladı. Son haftalarda çok formda. Defans hattı da iyi. Hücum hattı ise grupta ilk 3, Mersin takımları arasında en iyisi. Özellikle Ahmet Kömürcü, Umut Akpınar çok iyi.
   Sonuç olarak; Beraberlik çıkacağını düşünmediğimiz bir karşılaşma. Nedeni; Mut İ.Y oyun yapısı. Icerde dışarda her yerde öncelikli olarak ofansif oyunu tercih ediyorlar. Kanatları çok iyi kullanıyorlar. Bundan dolayı berabere bitmez. 
    Karaman karşılaşmayı kazanmak istiyorsa. Özellikle sağ kanadı iyi kullanıp Mut ceza sahası içini hızlı girerlerse gol yada goller bulabilirler. Mut ise, Sarayönü karşılaşmasında oynadığı oyun sisteminin aynısını oynaması lazım. Burada Umut Akpınar'a çok görev düşüyor.
Karaman'da kaleci Güven ile Selahattin, Mut'ta ise Umut ile Ahmet fark yaratan oyuncular olabilir. 
   Iki takımada başarılar.

Kaynak: Bölgesel Amatör Lig 7.Grup