SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, bu sezon ligin çok zor geçeceğini söyledi. 

Yalçın, kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde dün Osmanlıspor karşısında son dakikalarda buldukları golle 1-1 berabere kaldıkları için mutlu olduklarını belirtti.  

Lige yavaş yavaş lige konsantre olmaya başladıklarını kaydeden genç teknik adam, bundan sonrasının çok daha iyi olacağını savunarak, "İyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Kaliteli oyuncularımız var, önemli olan sadece bunu sahaya yansıtmak. Bu sezon gerçekten çok zor bir lig olacak gibi görünüyor çünkü herkes çok aşırı mücadele ediyor, puan kazanmak için çok çaba sarf ediyor. Biz de o pozisyondayız, umuyoruz ki bundan sonraki maçlar bizim için daha iyi olur" diye konuştu. 

- Milli takım arası 

Yalçın, milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı avantaj olarak gördüklerini belirterek, "Yeni katılan oyuncularımız biraz eksikler. Maç olarak, fizik, kondisyon olarak eksikler. Onların daha hazır hale gelmesi için aranın bize faydalı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Kupası'nda Kosova temsilcisi Priştina ile karşılaşacakları müsabakada eksiklikleri bulunan oyuncuları kullanacağını aktaran Yalçın, futbolcuların böylece maç kondisyonu kazanacaklarını söyledi. Yalçın, arayı en faydalı şekilde değerlendirip lige daha hazır hale gelmeyi planladıklarını söyledi.

- "Transferlerde biraz geç kaldık"

Sergen Yalçın, transfer sezonunun bugün sona erecek olmasının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Transferi kapattık ve transferde biraz geç kaldık. Özellikle son aldığımız oyunculardan 4-5'i sezon başı kampına katılamadı. Bu açıdan biraz birlik beraberlik aşamasında, oyuncuların birbirini tanıması aşamasında saha içerisinde sıkıntı yaşıyoruz. Lig uzun bir maraton ve yavaş yavaş oturtacağız. Üç maçta aldığımız 2 puan çok başarılı gibi görünmese de sonuçta diğer rakiplerle çok fazla bir puan farkı yok. Birer, ikişerlik puan farkı çok önemli değil. Bir maç kazanmaya ihtiyacımız var. Umarım oynayacağımız Çaykur Rizespor maçını kazanırız ve lige döneriz."

- Antrenman

Medicana Sivasspor, Cumhuriyet Kupası'nda Kosova temsilcisi Priştina ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. 

Teknik direktör Sergen Yalçın  yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, iki grup halinde çalıştı. Ligde dün oynanan Osmanlıspor maçında forma giyen futbolcular koşu, diğer futbolcular ise kondisyon çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

Antrenmana ülkelerinin milli takımlarında bulunan Batuhan Karadeniz, Ümit Kurt, Aatif Chahechouhe ve Djakaridja Kone katılmadı.