Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Bursaspor maçının ardından kendisi hakkında açıklama yapan UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg’i eleştirerek, “Jaap Uilenberg’in açıklamaları talihsiz” dedi.

Kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, takım olarak iyi oynadıklarını söyleyerek, “Oyun olarak iyi oynuyoruz. Deplasmanda ve iç sahada iyi oynuyoruz ama bizim düşündüğümüz puanın altında kaldık. İlk yarı fikstürde şampiyon olan 5 takımda iç sahada oynuyoruz ve diğerleri hep dışarıda. Dolayısıyla ilk yarıda fikstür ikinci yarıya göre daha zor. İkinci yarıya baktığımız zaman 9 maçta rakiplerimizle oynuyoruz. Oyun olarak iyi gidiyoruz ama puan olarak daha yukarıda olabilirdik. Biz şampiyonluğa oynayan takım değiliz. Oyun olarak herkesin takdirini topladık. Özellikle ulusal kanallar bizim oyunumuzu övüyor. Oynadığımız oyun bütün herkesin takdirini topluyor. Bunun oyuncular da bilincinde” dedi.

"OYUN OLARAK ÇOK MEMNUNUM"

Oynanan iyi oyunun sonuçlara da yansıyacağının altını çizen Korkmaz, “Oyun olarak memnunum ama sonuç olarak da gelecektir. Futbolda bazen bunlar oluyor. Son 3 haftada son dakikalarda hem kazandık hem beraberliği sağladık. Bu tesadüf değil. Oyuncularımızın kazanma isteğidir. Maçın golleri 1. dakikada oluyor, 3. dakikada oluyor ve maç bittiğinde de oluyor. Son dakikada geldi diye bir tesadüf olmuyor” ifadelerini kullandı.

Hiçbir takımın 90 dakika maça hakim olamadığını dile getiren teknik adam Korkmaz, “Hiçbir takım buna şampiyonluğa oynayan takımlarda dahil 90 dakika aynı tempoda oynadığını görmedim. 90 dakika maçın hakimi olmak çok zordur. Böyle bir takım yok. Dalgalanmalar olacak. Bu gayet normal ama önemli olan o dalgalanmalarda sonucun sizin lehine olmasıdır” diye konuştu.

"TALİHSİZ AÇIKLAMA"

Geçtiğimiz hafta oynana Bursaspor maçının ardından ‘Bülent Korkmaz hakemleri etkiliyor’ diye açıklama yapan UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg’i de eleştiren Bülent Korkmaz, açıklamanın talihsiz olduğunu söyledi. Korkmaz, şunları kaydetti:

“Talihsiz bir açıklama. Nihayetinde bizim hakemlerin baş danışmanı. Bu tür polemiğe girmemesi lazımdı. Onun söylediklerini, öncelikle Fair-play küfür veya kötü söz uygun, bizim reaksiyonumuz Fair-play’e aykırı diye yorumladım. Böyle kötü söz veya küfür olduğu zaman reaksiyon göstermek gayet normaldir. Dolayısıyla Fair-play’in de kavramını değiştirdiler gibi geldi bana. O anki gösterdiğim reaksiyon gayet normaldir.”