Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında oynanan Sivasspor-Bursaspor maçında ırkçı tezahürata maruz kalan Diyarbakırlı futbolcu Burhan Eşer’e, Amedspor taraftar grubu Şehr-i Amedliler destek çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Sivasspor, Bursaspor’a konuk oldu. Maç boyunca, Sivasspor forması giyen Diyarbakırlı futbolcu Burhan Eşer, Bursaspor taraftarının kötü tezahüratına maruz kaldı. Müsabaka içerisinde Diyarbakırlı futbolcuya küfürlü ve sözlü tacizde bulunan taraftarlara, Diyarbakır’dan tepki yağdı. Amedspor maçında, ’Sporda Irkçı ve Çirkin Saldırıları Kınıyoruz. Burhan Eşer Yalnız Değildir’ şeklinde pankart asıldı.

Şehr-i Amed Grubu tribün lideri Murat Cangül, Burhan Eşer’in yalnız olmadığını ve gerekirse Sivas’a maça gideceklerini söyledi.

"DESTEĞİMİZİ EKSİLTMEYECEĞİZ"

Cangül, Burhan Eşer ile Diyarbakırlılar olarak gurur duyduklarını belirterek, "Bazı olaylar bahane edilerek futbola yansıtılmamalıdır. Diyarbakır’dan nice Burhan Eşer’ler çıktı. Türkiye liglerinde Diyarbakırlı futbolcular oynamaya devam edecektir. Sonuna kadar desteğimizi eksiltmeyeceğiz" dedi.

AZİZ AY: "BU TÜR OYUNLARA GELMEYECEĞİZ"

Şehr-i Amed Taraftar Grubu Başkanı Aziz Ay ise yapılanların ırkçı saldırı olduğunu vurgulayarak, "Burhan Eşer’i, Güneydoğu’daki olaylara ilişkin tutmaları çok yanlıştır. Bursaspor, derhal Diyarbakırlı hemşehrimiz olan Burhan Eşer’den özür dilemelidir. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ırkçı tezahürat ve çirkin saldırılar için derhal gereken cezayı vermelidir. Bursaspor, tekrardan Diyarbakır’ı karıştırma çabası içerisinde. Biz Amedspor’un taraftar grubu olarak bu tür oyunlara gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Şehr-i Amed taraftar grubunun hafta içerisinde Burhan Eşer’e destek yürüyüşü yapacağı öğrenildi.