Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç bittiğinde üzülen taraf olduklarını söyledi. Trabzospor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, her iki tarafında kazanabileceği bir müsabaka olduğunu söyledi.

Bursaspor ile Trabzonspor arasında oynanan ve 3-3 sona eren müsabakanın ardından her iki takım teknik direktörleri açıklamalarda bulundu. Müsabaka hakkında açıklamalarda bulunan Güneş, “Yağmur dışında beklediğimiz bir oyun oldu. Oyun düşündüğümüz gibi gelişti. Çok dikkatliydik ama beklenmeyen basit goller yedik. Final paslarını yapsak ilk yarı farklı girerdik. İkinci yarıda iyiydik. Oyuncularımızın bazıları yoruldu. Maç bittiğinde üzülen taraf olduk. Rakibe karşı daha üstün oynayan ama hak ettiğini alamayan bir takımız. Oyunculara teşekkür ediyorum. Trabzon iyi takım, iyi bir camia. Kaliteli oyuncuları var. Oyun düşündüğümüz gibi oldu ve lehimize gelişti ama final paslarında çok hata yaptık. O pasları verebilsek bizim için çok farklı olacaktı. Bu oyunun karşılığı bu sonuç olmamalıydı” dedi.

Federasyon hakkında da konuşan Güneş, "Federasyon başkanını üzmeyiz. Onu da burada ağırlamak istiyoruz. Uludağ’ın bembeyaz karı var, onu da bekliyoruz, kurulları ile beraber" açıklamasında bulundu.

“BENİM İSMİMİ KULLANAMAZSINIZ”

Bir gazetecinin, ofsayt gerekçesiyle Bursaspor’a verilmeyen gol hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine Güneş, "O önemli değil. Hakem oyunu kesti, kırmızı kartlık bir oyuncu vardı. O kadar çok şey var ki o kurulları bekliyorum. Bir gelsinler. Bizi geçen hafta 12’de niye oynattılar. Anlayabildiniz mi? Sahada hakem yapmış yapmamış, geçen hafta ofsayttan gol yedik. Bu camia mağdurdur. O konulara fazla girmek istemiyorum. İnşallah ülke futbolu daha da gelişir. Benim ismimi geçirerek benim oyuncuma ceza verilmesini asla affetmem. 45 yıllık futbol hayatımda böyle bir şey görmedim. Benim ismimi kullanamazsınız. Oyuncumu disiplin kuruluna verdiler, tek maç verdiler, itirazda bulunuyorsunuz kendiniz iki maç veriyorsunuz. Erteleme yok, kime var, hakeme itiraz edene var. Kalkması gereken bir kuraldır, bu futbolcuya iki maç ceza veriyorsanız. Akvaryum suyu kirli, hangi balığı atarsanız atın, bu kirlenecektir, ben de dahil. Maç sonrası ve maç öncesi antrenörlere konuşma hakkı versin” diye konuştu.

“YAKINDA FEDERASYON BAŞKANI OLACAĞIM"

Bir gazetecinin, "Doğruları hep siz söylüyorsunuz ama değişen bir şey yok" şeklinde soru sorması üzerine Güneş, "Ülke patinaj yapıyor. Türkiye’de futbolda hakem kurulunun başkanının değişmesinde benim ifademin etkili olduğu söyleniyor. Demek ki söylediklerim etkili olmuş. Yakında federasyon başkanı da ben olacağım, kurulları ben atayacağım. Onun için Uludağ’a çağırıyorum, bembeyaz sayfa, havası temizdir” şeklinde cevapladı.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Bugün yağmur vardı, goller vardı, her iki takımın da kazanacağı anlar vardı. Her iki taraf da kazanabilirdi. Bizim adımıza yaptığımız savunma hataları, soncu almakla ilgili sıkıntımız oldu. Maçı berabere bitirdik. Her iki takımın da kazanacağı bir maçtı. Hakem bir ara sanırım, maçı biraz kaçırdı” açıklamasını yaptı.

“KALECİMİZİN HATA YAPTIĞI VE KURTARDIĞI POZİSYONLAR OLDU”

Kaleci Fatih Öztürk ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Yanal, “Oyuncularımı tartışmayı ben sağlıklı bulmuyorum. Kendi içimizde çözeceğimiz bir şey. Gerekeni yaparız. Kalecimiz bugün hata yaptığı pozisyon da oldu, kurtardığı pozisyon da oldu. Bunu önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz ama şuan öyle bir gündemimiz yok” diye konuştu.