Bursa’nın Mudanya ilçesinde Yelken Kulübü tarafından organize edilen, ’Bursa Kış Kupası’ yat yelkenli yarışı Tirilye-Mudanya rotasında yapıldı.

Türkiye Yelken Federasyonu takviminde yer alan ’Bursa Kış Kupası’ yat yelkenli yarışı Mudanya’da gerçekleştirildi. IRC ve destek sınıflarında 10 tekne ile 60 mürettebatın katılımıyla yapılan yarışta renkli görüntüler ortaya çıktı. Rüzgarlı bir günde yapılan yarışta, IRC sınıfında, Gemlik Yelken Kulübü’ne bağlı ’Piranha’ isimli tekne birinci olurken, Mudanya Yelken Kulübüne bağlı ’Kaya Emre’ isimli tekne de ikinci oldu.

Destek sınıfında ise Burgaz Yelken Kulübü adına yarışan ’Anytime’ isimli tekne birinci olurken, ikinciliği ’Barkın’ isimli tekne, üçüncülüğü ise ’Saki’ isimli tekne aldı. Dereceye giremeyen tekne ve ekiplerine katılım kupası verildi.

Yarış sonrası konuşan Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Alper Tuna Tataroğlu, "2014 yılının kazasız belasız en güzel yarışlardan birini yaptık. Katılımın her geçen gün arttığı yelken sporunda Bursa’nın daha da popüler olması için büyük gayret sarf ettik. İlimizde bulunan tüm yelkenci ve kulüplerin bir arada dostça yarışarak her geçen gün yelken sporunda daha fazla mesafe kat etmekteler" dedi.

Gelecek yıl beş yarış yapılacağının müjdesini veren Tataroğlu, kulübün yeni yeri hakkında Bursapor Büyükşehir Belediyespor ile temas kurulduğunu ve resmi işlemlerin devam ettiğinin bilgisini verdi.

Yarışma sonrası düzenlenen ödül törenine katılan arbay Tayfun Paşaoğlu’na 2014 yılında verdikleri destek ve yarışlarda seyir emniyetlerini sağladıklarından dolayı tüm Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı adına plaket verildi. Ayrıca Mudanya Yelken Kulübü’nün yaz ortasında yaşadığı sıkıntılı süreçte desteklerini sonuna kadar esirgemeyen Burgaz Yelken Kulübü Başkanı Aynur Cesur’a Bursa Yelken Kulübü Başkanı Dr. Sürel Solakozlu’na teşekkür plaketi verildi. Düzenlenen mangal partisiyle tören sona erdi.