Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Centone Karagümrük-Bursaspor maçı sonunda Türkiye Futbol Federasyonu’na sert ifadelerde bulundu. Bölükbaşı, "Buraya korkak hakem yollamasınlar" dedi.

Bursaspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Centone Karagümrük ile karşılaştığı ve 1-1 berabere kaldığı maç sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, "1 hafta öncesinden federasyona başvurduk, sur içinde maç vermeyin diye rica ettik. Saat 12.00’ye maç vermeyin diye rica ettik ve sahayı bize bildirin dedik. Bize sahayı 1,5 gün önce bildirdiler. Antrenman yapamadık. Türkiye’de futbol bu kadar mı ucuz? Şu anda milli takımımızın iki tane oyuncusu sakatlandı. Buraya korkak hakem yollamasınlar. Kırmızı kart yokken kırmızı kart veriyor. Bizim en büyük endişemiz futbolcuların sakatlanmasıydı. Şu an iki oyuncu sakatlandı. Bunun hesabını kim verecek" şeklinde konuştu.

"FUTBOLU ADALETLİ YÖNETSİNLER"

Artık amatör kümelerde bile suni çim olmadığını belirten Bölükbaşı, "Başka saha mı yoktu? Futbolcularıma, bizlere, camiamıza yazık. Hak ve adalet istiyorum. İkisinin de bileği dönmüş zeminden kaynaklı. Dilekçe verdik, aradık ama dönmediler. Sayın başkan Demirören’i aradım, ’lütfen’ dedim. Yazık günah. Bu Pazar Trabzonspor’la önemli maçımız var. Hocamız da isyan ediyor. Sonuç ne olursa olsun, bu sahada oynanmaz. Son 1,5 gün kala sahanın yeri söyleniyor mi? Sonra herkes ’futbol oynanmıyor’ diye bağırıyor. Üzülüyoruz. Kasıt aramıyoruz ama lütfen adaletli futbol yönetsinler" diye konuştu.

"ZEKERİYA HOCA EN SON İSTİFA ETMESİ GEREKEN İNSANDI"

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in istifasına da değinen Bölükbaşı, "Şu an en son istifa etmesi gereken insandır. Dürüstlüğünü her zaman takdir ettiğim insandı. Herkesi göreve çağırıyorum. Futbol böyle giderse çok daha kötü durumlara gelecek. Kime ne yapıyorlar, bize mi yapıyorlar? Bir şey söylediğimizde de arkadan hemen ceza geliyor. Artık sevgiyle yaklaşın karşınızdaki insan yönetici. Artık şu futbolu kurtaralım. Buradan herkese sesleniyorum" ifadelerini kullandı.