Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor İdari Menajeri Adil Cenkçiler ile yardımcı antrenörler Ersel Uzgur ve Mehmet Kulaksızoğlu’nu Tarihi Belediye Binası’ndaki makamında ağırladı. Bursaspor sevdalısı olduğu bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursaspor’un başarısı, bu kent için, bu şehirde yaşayan Bursasporlular için çok büyük bir moral kaynağı oluyor” dedi.

Bursaspor’un Bursa’nın en önemli tanıtım kaynağı olduğuna değinen Başkan Altepe, Bursaspor’a herkesin destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Avrupa’da Bursa dediğimiz zaman ‘Bursaspor’u duyuyoruz. Barcelona kenti takımıyla ünlü, takım kentin logosu olmuş. Ne yaparsanız yapın, takımların dünyaya yaptığı tanıtımın yüzde 10’unu yapamazsınız. Doğru işlere odaklanmak lazım. Bursa, bir kez şampiyon oldu ve herkes Bursaspor’u tanıdı” diye konuştu.

Sporun evrensel bir dil olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bursaspor için herkes elinden geleni yapmalı. Firmalar gidip stadyumdan locasını almalı, taraftarlar biletlerini alıp stadyuma gelerek takımına destek olmalı. Ufak katkılarla büyük bir bütçe ortaya çıkar” dedi.

Başkan Altepe, Bursaspor’un bundan sonra da başarılı olacağına inandığını söyleyerek, Teknik Direktör Güneş’e başarılar diledi.

Bursaspor Teknik Direkötür Şenol Güneş ise Bursaspor camiasına sahip çıkan bir Belediye Başkanı olduğu için Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Güneş, Bursasporluların çok şanslı olduğunu belirttiği konuşmasında, “Bir piramit gibi düşünürsek, tabanda olan insanların bir hareketi vardır. Piramitin tepesindeki insanlar ise yöneticidirler. Ama o tabanın sesini de dinlerler. Başkan Altepe, tepeden aşağıya doğru tabanı hareketlendiriyor. Bu çok güzel bir şey. Bu durumda insan kendisini daha sorumlu hissediyor. Biz de bu heyecana layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Güneş, Bursa’da Bursaspor’a ilginin çok yüksek olduğunu söyleyerek, “Bursaspor’un birlikteliği çok önemli. Başkan Altepe’deki bu heyecan ve kulübü sahiplenme durumu, bizleri çok mutlu ediyor ve işimizi daha iyi yapma hissi uyandırıyor. Takım olarak belirli bir mesafe aldık. Kazanılması gereken maçlarda puanları kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Eğer o arzu ettiğimiz sonuçları bundan sonraki maçlarımızda alabilirsek çok daha iyi bir Bursaspor olacaktır. O potansiyel bu camiada var. İnsanlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Umutlarımız var. Genç bir takımımız. Birkaç oyuncumuzu çıkartırsak, yaş ortalamamız 25’in altında. Bu da güzel ama yeterli olmayan şey ise var olan potansiyeli heyecana dönüştürmemiz lazım” şeklinde konuştu. Bursa’nın hem maddi hem de manevi olarak çok iyi potansiyeli olduğuna değinen Güneş, Bursaspor’un zamanla daha iyi duruma geleceğini söyledi.

Başkan Altepe, ziyaretin sonunda Teknik Direktör Güneş’e el yapımı Bursa bıçağı hediye ederken, Güneş de Başkan Altepe’ye adının yazılı olduğu 16 numaralı Bursaspor forması ve imzalı bir futbol topunu takdim etti.