Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sivasspor galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, galip geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, “Takım ruhu görmeye başladık” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Sivasspor’u ağırlayan Bursaspor, rakibini 3-0 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası her iki takımın teknik adamı düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Yeşil-beyazlı takımın tecrübeli teknik adamı Şenol Güneş, “Bizim için çok önemli maçtı. Bu maçta birçok şeyi kazandık. Sayıları az ama kaliteleri yüksek bir taraftar vardı. Onları arkamızda da hissettik. Takıma katkı yapmaya çalıştılar. Şimdi bunların sayısını çoğaltmamız gerekiyor. Oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.

“OYUNUN SÜRESİNİ AZALTAN RAKİP VE HAKEMDİ”

Maçın hakemine de eleştirilerde bulunan Güneş, ”İlk yarıda rakibin oyunu bozma anlayışına hakemde destek verdi. Futbol oynama çalışan bir takımız. İlk yarıda az oynanan zamanda yine iyi oynayan bizdik. Oyunun süresini azaltan rakip ve hakemdi. Bazen çok haksız kararlarla karşılaşıyoruz. Eleştirimi hakem adına değil, futbol adına yapıyorum” diye konuştu.

“TAKIM RUHUNU GÖRMEYE BAŞLADIK”

Oyuncularının disiplinli bir futbol ortaya koyduklarını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Giren çıkan bütün oyuncuların katkısı oldu. Takım ruhunu görmeye başladık. Bu sevindirici bir durum. Geriye bakıp kaybettiğimiz maçlar için ‘ah, vah’ demenin anlamı yok. Kazandıklarımızın kıymetini bilelim. Bütün düşündüklerimizin çoğu olduğu için mutluyuz” dedi.

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos ise, “İyi bir takıma karşı alınmış bir mağlubiyet. Geçen seneye göre gelişmiş bir takım. Maça iyi başladık, Bursaspor’un ataklarını engelledik. Bursaspor bulduğu pozisyonları değerlendirdi. Kendilerini tebrik ediyoruz” dedi.

Bursasporlu taraftarların Sivassporlu oyunculara zaman geçirdikleri gerekçesiyle gösterdikleri tepkilerin sorulması üzerine ise Carlos, ”Biz buraya galibiyet için geldik. Bursaspor taraftarının tepkileri normaldir. Taraftarlar maça gelirler ve bazı şeylere tepki gösterirler. Futbol içinde olan şeyler” diye konuştu.