Bursaspor’un Porto’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Josue, Spor Toto Süper Lig’e eleştiride bulundu. Genç oyuncu, “Burada büyük takım, küçük takım ayrımı var. Büyük takım, küçük takıma ‘nasıl yenerim’ gözüyle bakıp öyle sahaya çıkıyor. Bunu Portekiz’de asla göremezsiniz” dedi.

Yeşil-beyazlı ekibin sezon öncesi Portekiz’in Porto ekibinden 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Josue Pesqueira, kulübün resmi dergisine açıklamalarda bulundu.

“LİGDE YENEMEYECEĞİN TAKIM YOK”

Spor Toto Süper Lig ile Portekiz Premier Ligi’ni kıyaslayan Josue, “Öncelikle Türkiye’de çok fazla gol oluyor. Portekiz Ligi şu an çok kısır geçen bir lig haline dönüştü. Portekiz’de oyun biraz daha stabil, daha zeka ile oynamaya çalışıyor. Burada iki takımın birbirine gerçekleştirdiği kontrataklar ve hızlı hücumlar çok önemli. Burada yenemeyeceğin takım yok. Her takım yenilebiliyor” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK TAKIM, KÜÇÜK TAKIMA ‘NASIL YENERİM’ GÖZÜYLE BAKIYOR”

Ligde büyük takım-küçük takım ayrımı olduğunu ifade eden genç oyuncu, “Büyük takım, küçük takıma ‘nasıl yenerim’ gözüyle bakıp öyle sahaya çıkıyor ama bunu Portekiz’de asla göremezseniz. Her takım diğerini önemsemek zorunda, yoksa sıkıntı yaşar” dedi.

“PORTO’YA DÖNMEK İSTEMİYORUM”

Kiralık sözleşmesinin sonunda Bursaspor’da devam etmek istediğini dile getiren Josue, “Kalmayı çok istiyorum. Porto ile 2 sezon daha kontratım var ama dönmek istemiyorum. Eğer bu sürecin sonucunda burada kalmam ile ilgili bir karar verilir ve bu karar bana da uyacak bir şekilde olursa gerçekten burada kalmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyacağım. Çünkü burada her şey şu ana kadar çok güzel gözüküyor” diye konuştu.

“ŞENOL GÜNEŞ GİBİ BİR HOCAYLA HİÇ ÇALIŞMADIM”

Teknik direktör Şenol Güneş’ten övgü dolu sözlerle bahseden yetenekli oyuncu, “Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli teknik direktörlerden biri olduğunu biliyordum. Fakat geldikten sonra farkını gördüm. Şenol Güneş bugüne kadar çalıştığım hiçbir teknik direktöre benzemiyor. Gerçekten çok farklı tarzı var. Oyuncularla çok sakin ve dingin bir iletişimi var. Taktiksel olarak baktığımızda bence doğru bir futbol oynatmaya çalışıyor. Tabii bu tarz konular biraz da sonuçlarla alakalıdır. İnsanlar sonuçlar iyi gitmediği zaman mutlaka eleştiri yapacaktır. Ama bence doğru bir oyun oynamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“LİGİ KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ BİR YERDE BİTİRECEĞİZ”

Ligi kimsenin beklemediği bir yerde bitireceklerinin altını çizen Josue, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Takımın oyunuyla ‘biz şurada bitiririz’ dediğim bir yer var. Ama beklentileri yükseltmek istemiyorum. Hem de bazen bir şey olur, bazı değişkenler olur ve düşünceleriniz yerine gelmez. Net bir şey söyleyerek kimseyi sonrasında hayal kırıklığına da uğratmak istemiyorum. Ama herkes için sürpriz olarak bir yerde bitireceğimizi düşünüyorum. Ligi kimsenin beklemediği bir yerde bitireceğiz.”