Atletizm Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan ve Kuşadası’nda finalleri yapılan Türkiye Kros Liglerinin şampiyonları belirlendi. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Genç Bayanlarda birinci, Büyük Bayanlarda ikinci oldu.

Gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye Kros Ligi finallerinde büyük bayanlarda Üsküdar Belediyesinden Burcu Büyükbezgin 19.18 derecesi ile birinci olurken, büyük erkeklerde ise Cihat Ulus İstanbul B.B.Spor kulübünden 28.43 derecesi ile birinci oldu. Genç Bayanlarda Bursa Büyükşehir’den Aslı Arık 13.18 derecesi ile birinci, Genç Erkeklerde ise Fenerbahçe kulübünden Ömer Oti 17.31 derecesi ile birinci oldu.

Kuşadası’nda yapılan final yarışlarında Büyük Bayanlarda, Üsküdar Belediyesi toplam 56 puanla birinci, Bursa Büyükşehir Belediyesi toplam 94 puanla ikinci, Beşiktaş J.K. 221 puanla üçüncü oldu. Genç bayanlarda ise Bursa Büyükşehir toplam 72 puanla birinci, Fenerbahçe toplam 127 puanla ikinci, Gaziantep Şölen Spor toplam 143 puanla üçüncülüğü elde etti.

Bursa’ya yeni başarılar getiren sporcularını kutlayan Atletizm Baş Antrenörü İshak Kaya, “Bizler Bursa´mızı, Bursa Büyükşehir Belediyemizi ve Kulübümüzü Türkiye´nin her yerinde başarı ile temsil ettiğimiz için onurluyuz. İnşallah bunun devamı olacaktır. Yetiştirdiğimiz sporcuların olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırması en büyük hedefimiz” dedi.