Bursa Atatürk Stadyumu’nun yıkılarak yerine meydan yapılması projesi Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu. CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, stadın yıkılmadan yerine atletizm pisti yapılması gerektiğini savunurken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Özenç, Büyükşehir’in oraya AVM değil, meydan yapacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Beliye Meclis toplantısı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Özenç başkanlığında İl Genel Meclisi salonunda yapıldı.

Bursa Atatürk Stadyumu’nun yıkılarak yerine meydan yapılması projesi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu.

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, stadyumun olduğu bölgenin yıkılmasıyla ilgili Bursalıların ve Bursasporluların görüşü alınarak yapılması gerektiğini belirterek, “Bu üçüncü kez önümüze geldi. İlgili ilçe belediyesinin itirazı olmasına rağmen bu yine önümüze geliyor. Biz bu bağlamda plan değişikliğiyle ilgili imar planında yapılaşma koşulunun belirlenmediği, alanın ne kadar kapalı, ne kadar ticaret olarak kullanılacağının belirtilmediğini görüyoruz. Atatürk Lisesi’nin kaldırılarak nereye taşındığının planda belirlenmediği görülmüştür. Stadyumun yıkılması ile ilgili konu Bursaspor taraftarlarının da görüşleri alınarak karar verilmelidir. Ben yaptım oldu mantığıyla yapılmamalı. Bölgede bir alışveriş merkezi olma çekincesi bulunuyor. Plan değişikliğiyle tekstil fabrikasının yerine tekstil müzesi olarak kullanılmalıdır. Stadyumun yıkılmadan onarılarak atletizm pisti olarak değerlendirilmelidir. Alışveriş merkezi ve ticaret merkezi olmasının önüne geçilmelidir. Stadyumun eski mevcut yapısını koruması konusunda görüşümüzü belirtmiştik” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Özenç ise, bu konunun uzun bir süreden bu yana gündemlerinde olduğunu ifade ederek, “Bu konudan Bursalıların bilgisi var. Bu konuda herkesin haberi var. Projeleri herkes biliyor. Yeteri kadar tartışıldı. Şehrin göbeğinde bir fabrika yapısı mümkün değildir. Müze öneriniz olmuş. Bursa’da birçok müzemiz var zaten. Tekstil müzemiz de var. Bursa termaliyle öne çıkması gereken bir kent. Böyle bir enerjimiz var. Bunu da tesisler oluşturarak yapalım. İnşallah Bursa’ya katkısı olur diye düşünüyorum. Kurul tarafından uygun görüldüğü takdirde zaten öyle uygulamaya geçiliyor. Eski SGK ile eskisi arasında dağlar kadar fark var. Eskisinden daha iyi oldu. Stadyumun yerine AVM yapılacağını söylüyorsunuz. Bursa Büyükşehir Belediyesi oraya AVM değil, meydan yapıyor. Törenlerin yapılacağı Bursa’nın bir meydana ihtiyacı var. Biz projemizi yaparız, kurul uygun görürse yapılır. Meydanda kafeler olmayınca insanlar ne yapacak” diye konuştu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 20.05.2014 tarih ve 518 sayılı kararı ile onaylanan Bursa ili Osmangazi ilçesi Gaziakdemir Mahallesi Stadyum Caddesi kentsel sit alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Osmangazi nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli Stadyum Caddesi kentsel sit alanı koruma amaçlı imar planı askı itirazı ile ilgili raporu, CHP ve MHP’nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.