Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Belediyespor Kulübü 4. Açık Satranç Turnuvası’ ile ‘Kadınlar Satranç Şampiyonası’ yapıldı.

Merinos AKKM Zeki Müren Salonu’nda 26-28 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen turnuvaya Bursa’nın yanı sıra Manisa, Çanakkale, Hatay, Samsun ve Kocaeli’den sporcular katıldı. Aynı gün yapılan ‘2014 Bursa Kadınlar Satranç Turnuvası’nda da büyük heyecan vardı. 2014’ün son turnuvası olması özelliğini taşıyan yarışmada sporcuların gösterdiği performans görülmeye değerdi. Heyecanlı anlara sahne olan turnuva dostluk damga vurdu. 2014 yılı boyunca 4 açık turnuva ve 3 yıldırım satranç turnuvasının Bursa satrancına değer kattığı ve bu başarının 2015 yılında düzenlenecek turnuvalarla devam edeceği vurgulandı.

Turnuva 77 sporcunun zorlu mücadelelerine sahne oldu. Turnuvada, 7 tur sonunda 6 puanla, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu, Bursa’nın genç yeteneği Kayra Kamer şampiyon oldu. Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda ise oynanan maçların ardından Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu İrem Onbaşı şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Turnuvada Esra Akkaya ikinci olurken, Safiye Öykü İnce ise üçüncülüğü elde etti.