Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin (TKBL) 3. haftasında Samsun Canik Belediyespor, kendi evinde Edirnespor’a 76-71 mağlup oldu.

Maçın ardından basın toplantısına bir önceki maçta ceza alan Samsun Canik Belediye Başantrenörü Ekin Baş katılmadı. Canik Belediyesporlu basketbolcu Gizem Kazali, “Koçumuzun olmaması bizi çok etkiledi. Maça iyi başladık. Sonunda da iyi oynadık ama savunmamız daha iyi olabilirdi. Savunmamız iyi olsaydı bu maçı alabilirdik” dedi.

Yenildikleri için üzgün olduğunu belirten Canik Belediyespor oyuncusu Gökçe Doğan da, "Kendimiz gibi oynamadık ve bunun sonucunda da maçı kaybettik. İyi başladık ama sonra durduk ve rakip takım da aldığı ritim ile öne geçti. Geri döndük ama biraz geç oldu. Savunmamızdaki basit hataların sonucunda yenildik. Hocamızın kenarda olmaması bizi biraz etkiledi. Saha içerisinde antrenör faktörü farklı bir şeydir. Bizim için önemli bir maçtı, bizim açımızdan kötü bir yenilgi oldu ama bunu telafi edeceğiz” diye konuştu.

EDİRNESPOR CEPHESİ

Amaçlarının üst sıralar olduğunu ifade eden Edirnespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk ise, “Benim Edirnespor ile ilk maçımdı. İmkanlar dahilinde iyi bir ekip oluşturulmuş. Bugün çocuklar ilk periyodu kötü oynayıp sonra toparladılar. Bu yıl lig daha zorlu geçiyor. Her takım her takımı yenebilir. Mütevazi bir şekilde genç oyuncularımızla iyi bir ekip olacağımızı ve bu ligde kalıcı olmaya çalışacağımızı oyuncularımız bugün gösterdi. Kolay bir ekip olmayacağız. Amacımız üst sıraları kovalamaktır” şeklinde konuştu.

Galibiyet için mutlu olduğunu belirten Edirnesporlu oyuncu İlknur Dumlu, “Sonunda kazanmak bizi mutlu etti. Özellikle bu sahada kazanmak beni daha çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.