Spor Toto Süper Lig’de Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ile 20. kez karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Ligin 14. haftasında yarın Rize Yeni Şehir Stadı’nda haftanın son karşılaşmasına çıkacak olan Çaykur Rizespor ile Gaziantepspor, ligde 20. kez karşılaşacaklar. Bugüne kadar oynanan maçlarda Rize ekibinin üstünlüğü göze çarpıyor. Kendilerine orta sıralarda yer edinmeye çalışan iki ekip arasında oynanan karşılaşmalarda Çaykur Rizespor’un 10- 5 üstünlüğü bulunuyor. 4 karşılaşmada ise takımlar eşitliği bozamadı.

10-5 ÇAYKUR RİZESPOR ÜSTÜN

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’de oynanan maçlarda Karadeniz ekibi evinde 5-1 deplasman da ise 5-2 gibi tarihi skorlarla Gaziantepspor’u yenmeyi başardı. Süper Lig’de oynanan 19 karşılaşmanın 10’unu Çaykur Rizespor kazanırken rakip filelere 30 gol gönderdi. Kırmızı-siyahlılar 5 karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf olurken Rizespor ağlarını 20 kez sarstı. 4 karşılaşmada ise taraflar sahadan birer puanla ayrılmak zorunda kaldı.

RİZE EVİNDE AÇIK ARA ÖNDE

Yeşil-mavililer rakibi Gaziantepspor’a karşı evinde de ezici bir üstünlüğe sahip. Rize’de oynanan 10 karşılaşmanın 7’sini ev sahibi ekip kazanırken, 1 karşılaşmayı ise Gaziantepspor kazandı. 2 karşılaşma da berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Çaykur Rizespor’un 20 golüne karşılık Gaziantepspor 7 gol kaydetti.

Bu sezon evinde henüz galibiyeti bulunmayan Çaykur Rizespor, teknik direktör değişikliğinden sonra oynadığı futbolla beğeni kazanırken hafta içi deplasmanda oynanan kupa maçında Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti. Ev sahibi takımda Giray Kaçar’ın sarı kart cezası bulunurken, Oboabona ve Murat Duruer sakatlıkları nedeniyle takımdaki yerlerini alamayacak. Gaziantepspor’da ise önemli bir eksik bulunmuyor.