23-26 Ağustos 2015 tarihleri arasında Güney Kore’de yapılacak olan Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonasında Türkiye’yi 33kg’da temsil edecek olan Karamanlı sporcu Samet Çelik, antrenörleri Ali Can ve Sadullah Bacaksız eşliğinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ı makamında ziyaret etti.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette şampiyona ve sporcu hakkında Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a bilgi veren il temsilcisi ve antrenör Ali Can,” 2015 Temmuz ayında Konya 100. Yıl Spor Salonunda yapılan milli takım seçmelerine Karaman’dan iki sporcu davet edildi. 33 Kg. da Samet Çelik ve Ahmet İsa Şimşek ayrı guruplarda yarışarak büyük bir başarı gösterdiler. İl Özel İdare Spor Kulübü sporcusu Ahmet İsa Şimşek yarı finalde şansız bir şekilde elenerek yarış dışı kalmasının ardında diğer guruptan rakiplerini yenerek finale çıkan Performans Spor Kulübü sporcusu Samet Çelik çok çekişmeli geçen final maçını alarak büyük bir başarı gösterdi ve Milli Takım seçmelerini birinci olarak tamamladı. Başarı basamaklarını teker teker çıkan sporcumuz Çelik’in, Güney Kore’de yapılacak olan şampiyonada ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” Karaman’dan böylesine başarılı sporcuların çıkması ilimiz adına gurur verici bir olay. Bizler, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, başarılı ve yetenekli sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz. Bir sporcu gerçekten kolay yetişmiyor. Böyle ahlaklı ve yetenekli sporcuların yetişmesinde büyük emek sahibi olan değerli antrenörleri canı gönülden tebrik ediyorum. 23-26 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Ülkemizi ve ilimizi Güney Kore’de temsil edecek olan sporcumuzun en iyi sonuçla döneceğine inanıyor ve şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.