Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. hafta karşılaşmasında Spor Toto 2. Lig temsilcisi Centone Karagümrük, evinde Mersin İdmanyurdu’nu 1-0 yendi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Centone Karagümrük Teknik Direktörü Ferruh Özgün, zor bir maç yaptıklarını ve iki gün aradan sonra maç yapmayı futbol hayatında ilk defa gördüğünü belirtti. Özgün, “Geçen Bursaspor maçında da söylemiştik. Şenol Hoca da suni çimden dolayı mustarip olmuştu ama sonuçta biz de bütün maçlarımızı burada oynuyoruz. Mersin de suni çimden korktu biraz ama biz de Pazar günü zor bir maçtan çıktık. Bunca yıldır bu işim içindeyim, Pazar günü maçtan çıkıp Salı günü maç yapmayı ilk defa görüyorum. Rotasyon yapmadan bugün maça çıktı futbolcularımız. İnşallah bu çıkışımız devam eder. İnşallah gruptan da çıkacağız. Sakatlanma riski yüksek bu sahalarda. Bu çimde biz de oynamak istemiyoruz. Eğer federasyon böyle bir yaptırım şeyimiz varsa biz de burada oynamayalım. Çok sağlıklı değil” ifadelerini kullandı.

Centone Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın da, “Çok mutluyuz. Oyuncu kardeşlerimi tebrik ediyorum. Karagümrük lig olarak belki hak ettiği yerde değil ama Süper Lig takımına karşı iki haftadır mücadele ediyoruz. Bu galibiyet bizim önümüzü açtı. Liderlik hesapları yapıyoruz” dedi.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, suni çimde oynamanın çok zor olduğunu belirterek, “Bu sahada oynamak çok zor. İlk 45 dakika sahaya alışmaya, uyum sağlamaya çalıştık. İkinci yarı gayet iyi oynadık, çok iyi pozisyonlar vardı. Bomboş kaleye bile atamadık. Böyle oynamamız normal bu sahada. Kupa maçlarında oynamayan oyuncularımıza şans vermeye çalışıyoruz. Biz oynayan kadar oynamayan arkadaşlarımız da çok çok önemli. Onların da son hallerini görüp şans vermemiz gerekiyor. Netice üzücü olabilir ama maçın bize kattığı çok şeyler var. Daha çok maçımız var bunları telafi ederiz” şeklinde konuştu.