Türkiye Futbol Federasyonu’nun 3 sezon önce centilmen lig uygulaması kapsamında her maç öncesi takım kaptanlarına ve hakemlerine çiçek takdim eden Fethiyespor tribün lideri Murat Bayat, o dönemdeki Tarsus İdman yurdu maçında sahaya izinsiz girdiği gerekçesiyle ’sahalardan men’ cezası aldı.

2012-13 sezonunda, her maç öncesi futbolculara çiçek takdim eden Fethiyespor’un Apaçi Tribün Lideri Murat Bayat, oynanan Tarsus İdman Yurdu maçı öncesi, her zamanki gibi kaptanlara çiçek vermek isteyince ilk önce çevik kuvvet polisleri tarafından yere yatırılıp engellendi. Ardından polisler elinde çiçek görünce kendi gözetimlerinde sahanın ortasına götürerek takım kaptanlarına çiçek sunmasını sağladılar. Taraftarın ve takımın centilmen davranışları sonucunda Fethiyespor 2012-13 sezonunda uygulanan centilmen lig ödülü olan 500 Bin TL’yi kazanmıştı.

ALDIĞI CEZA ŞOK ETTİ

Maç sonucunda sahaya girmesi nedeniyle tutanak tutulması sonucu 1 yıl sonra şok bir ceza geldi. Fethiyespor’un tribün lideri Murat Bayat’ın sahalara girmesi yasaklanırken, 2 bin TL de para cezası geldi. Murat Bayat’ın şehir dışında olması nedeniyle karar ailesine teslim edilirken, şehir dışından geldiğinde ise itiraz süresini de geçirdiği anlaşıldı. 23 Mart 2013 tarihinde Fethiye Şehir Stadı’nda oynanan Fethiyespor - Tarsus İdman Yurdu maçı öncesinde Fethiyespor’un tribün lideri Murat Bayat daha önceki karşılaşmalar öncesinde olduğu gibi rakip takım kaptanlarına çiçek vermek için sahaya indi. Bu sırada polisler tarafından engellendi. İbrahim Özdeş, İsa Özdemir ve Hasan Gezer isimli taraftarlar da sahaya inince kısa süreli arbede yaşandı. Diğer 3 taraftar tekrar tribüne gönderilirken Murat Bayat elinde çiçekle polis eşliğinde sahanın ortasına kadar götürüp takım kaptanlarına çiçek sunmuştu. İlçe sportif kurulu toplanıp Murat Bayat ve arkadaşları hakkında 2 yıl sahalara men cezası vermişti. Daha sonra Fethiye 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yetkisiz olarak müsabaka alanına, soyunma odalarına, koridorlarına, sporcu çıkış tünellerine girmek suçundan açılan davada yargılanmaya başlandı. Fethiyespor tribün lideri Murat Bayat 1 yıl süren davanın ardından diğer 3 taraftarla birlikte spor müsabakalarını seyirden yasak ve 2’şer bin TL para cezası ile cezalandırıldı.

"YETKİLİLERDEN BU KARARIN DÜZELTİLMESİNİ RİCA EDİYORUM"

Apaçiler Tribün Lideri Murat Bayat kararla şok olduğunu belirterek, “Ben tribün lideri olarak her maç öncesinde elimdeki buket çiçekleri polis eşliğinde takım kaptanlarına ve hakemlere veriyordum. Bunun gibi davranışlar nedeniyle Fethiyespor en centilmen takım seçilerek ödül kazandı. Tarsus İdman Yurdu maçında da polis eşliğinde çiçek vermek istedim. Tribünden iner inmez polisler yanlış anlayarak beni yere yatırdı. Fakat elimdeki çiçekleri görünce kendileri sahanın ortasına götürerek çiçekleri vermemi sağladılar. Olay tatlıya bağlandı. Bana 1 yıl sonra mahkeme kararı geliyor ve aileme tebliğ ediliyor. Şehir dışında olmam nedeniyle geldiğimde kararı okudum, şok oldum. İtiraz süresini de geçirmişim. Bu olaydan sahalardan men edilmem ve 2 bin TL para cezası almamın doğru karar olmadığına inanıyorum. Yetkililerin bu kararı düzeltmesi için bir girişimde bulunmasını rica ediyorum. Çiçek vermek nedeniyle girdiğimi ve her maç bunun gerçekleştirildiğini polis gözetiminde bunu yaptığımı herkes biliyor" dedi.

"KULÜPTEN HİÇ KİMSE BİZE YARDIMCI OLMADI"

Murat Bayat olayla ilgili fotoğraf ve kamera görüntülerini de ilgililere sunduklarını vurgulayarak, "Savcı o dönemde 400’er TL para yatırtmış ve tamam problem yok demişti. Ardından Fethiye 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılandık. Savunmamızı en iyi şekilde yapmıştık ancak cezaya çarptırıldık. Bu ceza spor müsabakalarını seyirden yasaklanması ve 2’şer bin TL para cezası olarak tebliğ edildi. Bu parayı ödeyecek gücümüz yok. Ödemezsek hapis cezasıyla ödeyeceğiz. Bu konuda adli para cezası ödeme emri de geldi. Fethiyespor’u tribünden desteklediğimiz, centilmenlik ödülü kazandırdığımız için biz cezaya çarptırılıyoruz. Fethiyespor Kulübü’nden hiç kimse bize yardımcı olma konusunda arayıp sormadı. Ben ve arkadaşlarım yetkililerden bu cezanın kaldırılmasını bekliyoruz. İtiraz süresi geçtiği için temyize gidemedik" ifadelerini kullandı.