Cizreli milli güreşçi ve işitme engelli Sinan Sadak, Ermenistan’da yapılan ve 13 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Cizre İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve Levent Kaleli’nin antrenörlüğünü yaptığı güreş kursunda yetiştikten sonra Batman Petrolspor Kulübü’ne transfer olan milli güreşçi Sinan Sadak, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya alarak dünya şampiyonu oldu. 2013 yılında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda da Dünya 2.’si olan Sinan Sadak, 8-11 Ekim 2014 tarihinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılan ve 13 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanarak bir ilke imza attı.

Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı, dünya şampiyonu olan milli güreşçi Sinan Sadak ile Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda Türkiye 3.’sü olan Mahsun Uğun ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu ve milli takım antrenörü Zahit Sevinik’i makamında kabul etti. Dünya şampiyonu Sinan Sadak ve Türkiye 3.’sü Mahsun Uğun’u tebrik eden Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı Sadak ve Uğun’un kazandıkları bu başarıları ile Cizreli gençlere mükemmel bir örnek olduğunu belirtti.

Kaymakam Horasanlı, bu başarıların devamı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını ve her türlü desteklerinin süreceğini belirterek şampiyon sporcuları birer cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Tören, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.