Cizrespor Kulübü Başkanı Ali Sevinç, Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalarak büyük bir iş başardıklarını söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası grup kura çekimi sonrası açıklamalarda bulunan Cizrespor Başkanı Ali Sevinç, Bölgesel Amatör Lig’den (BAL) Türkiye Kupası’nda gruplara kalmayı başaran tek takım olduklarını hatırlatarak, “BAL Ligi’nde mücadele eden takım olarak büyük bir iş başardık. Galatasaray ile aynı grupta yer almak istiyorduk ama başka gruplara düştük. Zaten kura çekiminden önce de 4 maç saha kapatma cezası aldık. Bu bizi büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Sezonun başında güçlü bir takım kurduk. Kendi ligimizde lideriz, hedefimiz 3. Lig’e çıkmaktır. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Oyuncularımız ve teknik heyet Türkiye Kupası’nda bizi gruplara taşıdılar” dedi.

“KÖPRÜ OLDUK”

Sevinç, kulüp yönetimi olarak bölgede barışın sağlanması yönün de çaba sarf ettiklerini belirterek, “Bölgede barışın sağlanması yönünde çabamız vardı. Bunu sporla elde etmeye çalıştık. Türkiye Kupası’nda gruplara kalarak ülkemizin doğusu ile batısı arasında köprü olduk. İstanbul’daki takımı Cizre’ye getirme arzusu taşıyorduk. Gerçi aynı gruba düşmüş olsaydık da saha kapatma cezasından dolayı bizim sahamızda maç oynanmayacaktı. Maçlarımızı Mardin veya Diyarbakır’da oynayacağız. Yönetim olarak verilen cezaya ettik. Tahkim Kurulu’nun adil karar vereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ”

Doğu’da futbolun daha fazla yaşatılması gerektiğini anlatan Ali Seviç, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu coğrafyada 1 milyona yakın insan yaşıyor. Bu insanların da spor yapma hakkı vardır. Çözüm süreciyle yola çıkmış olduğumuz gündemlerde sporla insanları bir nebze rahatlatmak istedik. Fakat sahamız kapatıldı. Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz.”