Kemal Kaynaş Stadyumu önünde başlayan etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Akgündüz, bisiklet il temsilcisi Barış Ünlü, antrenör, sporcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çeşitli mesleklerden ve her yaş grubundan yaklaşık iki yüz vatandaşın katıldığı 23 Nisan Bisiklet Şenliği etkinliklerinde özellikle küçük yaş grubu çocukların başı çekmesi etkinliğe ayrı bir hava kattı. Bisiklet kullanmanın önemine dikkat çekmek ve bisiklet kültürünün oluşmasında farkındalık yaratmak için şenlik havasında düzenlenen etkinlik, Kemal Kaynaş stadyumu önünde başlayarak gerçekleştirilen şehir turunun ardından Aktekke meydanında sona erdi.
Aktekke meydanında yarışlar öncesi bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Bisiklet il temsilciliğimiz tarafından hazırlanan etkinlikte böylesine kalabalık bir görüntü bizleri oldukça memnun etti. Bugün burada gencinden yaşlısına küçüğünden büyüğüne her yaştan vatandaşımız bizlerle birlikte pedal çevirdi. Yapacağımız etkinlik aslında bir yarışma değil, bisiklet binmeyi teşvik etmeyi amaçlayan bir etkinlik olacaktır. İnşallah bu etkinliklerimizi, daha da geliştirerek her sene tekrarlayacağız” dedi.
Tam bir şölen havasına dönüşen etkinlikte 20 metre bisiklet yavaş gitme ve halat çekme yarışları yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlarda dolayışa eğlenen vatandaş bu unutulmaz etkinliğin tadını çıkardı. Gerçekleştirilen yarışlar sonunda dereceye giren katılımcılara ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık tarafından ödülleri takdim edildi.
Yaklaşık bir buçuk saat süren ve dolu dolu geçen etkinlik yapılan ikramların ardından sona erdi.