SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un kaptanı Adem Koçak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takım kaptanlarını kabulüne ilişkin "Türk futbolu adına önemli bir toplantı gerçekleştirdik, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız yoğun bir dönemde bile Türk futboluna önem verip bizi kabul ediyorsa önemli bir gelişme olarak kabul ediyorum" dedi. 

Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süper Lig'de yer alan takımların kaptanlarını yaptığı kabule ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Toplantıda, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı başta olmak üzere Türk futboluyla ilgili konuların görüşüldüğünü dile getiren Koçak, "Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak kabul ettik. Yarın aynı şey bizlerin de başına gelebilir. Sayın Cumhurbaşkanımız bize destek verdiğini, olayları takip ettiğini ve saldırıyı yapanları bulmaya çok yaklaştıklarını söyledi" dedi. 

Erdoğan'ın, takım kaptanlarına her konuda örnek olmaları gerektiği uyarısı yaptığını aktaran Koçak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, saha içerisinde futbolcular birbirlerine ne kadar saygı duyarsa bunun tribünlere o kadar olumlu yansıyacağını ifade etti. Takım kaptanları sorunlarını paylaştı. Türk futbolu adına önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız yoğun bir dönemde bile Türk futboluna önem verip bizi kabul ediyorsa önemli bir gelişme olarak kabul ediyorum. İnşallah bundan sonra bu tür toplantıların devamının geleceğini düşünüyorum."

- "Güzel bir duygu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Süper Lig'de mücadele eden takım kaptanlarını bir arada görmekten memnun kaldığını söyleyen Koçak, Erdoğan'ın bu tür toplantıların ilerleyen dönemlerde tekrarlanması gerektiği yönünde mesaj verdiğini aktardı. 

Cmhurbaşkanı Erdoğan ile ilk kez böyle bir toplantıda bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Koçak, "Güzel bir duygu. Toplantıda tüm takım kaptanları söz aldı. Ben de bizleri kabul ettiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettim. Müsabakalarda özellikle ev sahibi takım oyuncularının misafir takım oyuncularına davranışlarının öneminden bahsettim. Saha içerisindeki olayların ister istemez tribüne yansıdığına dikkati çektim" diye konuştu. 

Adem Koçak, toplantıda Erdoğan'a, üzerinde ismi yazılı 58 numaralı Sivasspor formasını hediye ettiğini belirtti.