29 Ekim Çarşamba günü saat 07.45’te KARDOF’tan hareket eden KARDOF dağcıları, Cumhuriyet Bayramı ve Ermenek’te mahsur kalan maden ocağı işçileri için Yıldız Dağına tırmandı. KARDOF Başkanı Fedai Erkocaoğlu tırmanış hakkında verdiği bilgide şunları söyledi. “Bugün bayramdı ancak sevinilecek bir çok şeye rağmen üzgündük. Ermenek’te meydana gelen kömür madeni göçüğü hepimizi etkilemişti ve sabahın ilk sohbetleri hep bu konu üzerineydi. 19 Mayıs da yine bu dağa tırmanışa gitmiştik. Öncesinde Soma faciası gerçekleşmişti. ve bu etkinliğimizde madenci baretlerimizi de tırmanışa götürmeye karar verdik.

Aktekke Meydanında kısa bir alışveriş molasından sonra yola koyulduk. Ayrancı ilçemizde sıcak çay eşliğinde keyifli bir kahvaltı yaptık ve yolumuza hareket ettik. Çat köy sınırlarından Cocak Başına doğru yol stabilize ve çamurdu. Su birikintilerinin arasından kıvrıla kıvrıla Cocak deresine kadar gidecektik. Yıldızın eteğine yaklaştıkça hava sertleşiyor ve bulutlar açıktan griye doğru gidiyordu. Karla karışık yağmur damlaları aracımızın silecekleri tarafından silinirken bugünün kolay bir gün olmayacağı işaretleri de geliyordu.

Saat 10.00 gibi Cocak Dere başından Muzaffer Tezcan’ın ilk kez 1968 yılında gerçekleştirdiği rotadan zirveye doğru 3 saatlik bir yolumuz vardı. Yağmur ve kar dindi. sis açılıp kapanırken soğuk rüzgarda devam etti. Adana’dan Prodos Kulübü üyeleri Cocak Deresi basında kısa bir selamlama ile yanımızdan geçip yukarıda yörüklerin yerine doğru yol alırken biz yürümeye çoktan başlamıştık. 11 kişilik ekibimizle 3 saatlik soğuk bir tırmanışla zirveye ulaştık. Zirveye çıkışta ve dönüşte tanıdık dağcılık arkadaşlarımızı dağda görmenin ve kucaklamanın keyfini de yaşadık.

Cumhuriyeti ve emeği geçenleri tüm vatan ve bayrak sevdalılarını zirvede yad ederek inişimize geçtik. Toplamda 6 saatlik bir faaliyetle yeniden Karaman a doğru yola çıktık. Hava,  kapalı zaman zaman yağmur ve kar yağışlıydı.  Zirvede sıcaklık,  -5 dereceydi. Rota, Cocak Dere başından güney istikamette sırt rotasıydı. Ekipte 1 bayan 10 erkek yer aldı. Tırmanışta yükselinen mesafe ise,  2200-3180 metreydi. Faaliyete katılan gönlü bizimle olan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.  Cumhuriyetin 91. yıl dönümü kutlu olsun. Ermenek'te kömür madeni kazasında mahsur kalan işçilerimizin bir an önce kurtulması ve acılı ailelerimizin acısının dinmesini diliyoruz. Buruk bir bayramdı” dedi.