Kardof Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Çelik yaptığı açıklamada ''Kardof Geleneksel Dağpazarı Kanyonu Aktivitesini gerçekleştirdik.Katılımcı arkadaşlara teşekkür ederiz''diye belirtti.

Gezi Yazısı;

Sabah 8:00 'da Kardof dernek önünde toplandık. Katılımcı sayısı 8 olduğundan 2 araba ile gitmeye karar verdik. Benim (Yüksel) ve Benan Abimizin arabası ile yola koyulduk.

Başkan Fedai bir önceki gün Mısır suladığı için güneş çarpmasından etkisiz hale geldiğinden aktiviteye gelemedi. Kendisine geçmiş olsun dilekleri gönderiyoruz.
9:0 civarında Klasik Alahan molası verildi ve oradaki manzara eşliğinde  görünen manzaralarda gerçekleştirilen eski aktiviteler yad edildi (En başta kalabalık bir ekiple dönüş yolunun kaybedildiği rüzgar tribünlerine yapılan etkinlik:) ). Yeni aktiviteler için fikir alışverişinde bulunuldu. 

Alahan’da havanın rüzgarlı  olması ekibe üşür müyüz acaba tedirginliği verse de. Kanyonda rüzgar olmaz diyerek endişelerini giderdi.10:00 civarında Kanyon'un alta tarafından Sabancı Enerji Santralinden geçerek aktiviteye başladık. Not: Sabancı elektrik santralinin bahçesi bu sefere görülmeye değer. Toz toprak olan koca alan  şimdi yemyeşil  golf sahası görünümünde. "Nasılsa su bedava sula sulayabildiğin kadar" esprisi ile mevzuya konu oldu.Velhasıl ilk gölde eip emniyeti alarak herkesi su ile buluşturduk. Heyecanlı dakikalar ve atraksiyonlar eşliğinde kanyonun 1. etabı tamamlandı.

13.00 civarında 1.etaptan sonra mola verildi. İlerde bir kısmı keşfedilen kanyona gidip gitmek istemedikleri soruldu. Çoğunluk onay verince 2 etaba geçildi. 2. etapta daha önce Başkan  Fedai'nin hipoterma başlangıcına uğradığı yerden 200 m daha ileri gidilip. Biraz yüksek bir şelaleye kadar keşif yapıldı. Buradan ileri gidilemeyeceği ve  geri dönüş saatinin gelmesi dolayısıyla geldiğimiz yoldan güle oynaya geri döndük.18:00'de planlandığı gibi arabaların oaraya vardık.  Aktivite sonunda herkes çocuklar gibi şen ve biraz yorgundu.Sonuç: 6. sı yapılan bu aktivite  kanyon  keşfine ek  olarak 200 metre daha  keşif gerçekleştirildi. Bayramdan sonra aktivitenin tekrarlanması talebi geldi. Derneğin Halatı Sabancı Enerji santralinde unutuldu.  (İrtibata geçtik alacaz:))Bir sonraki aktivite buluşmak dileğiyle...

Yüksel ÇELİK