Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Dardanelspor, son haftalarda yakaladığı form grafiğini yükselterek sürdürmek istiyor.

Çanakkale 18 Mart Stadyumu tadilatta olduğu için iç saha maçlarını İstanbul’da oynamak zorunda kalan kırmızı-beyazlı ekip, deplasman yollarında mekik dokuyor. Her maçı deplasman havasına geçen Dardanelspor, buna rağmen 9’ncu haftası oynanan ligde 2 mağlubiyet, 4 beraberlik, 3 de galibiyet aldı. Son iki haftadır sahadan 3 puanla ayrılan kırmızı-beyazlı ekipte yüzler gülüyor. Dardanelspor A.Ş. Antrenörü Fatih Uygun, zorlu şartlara rağmen bir çıkış grafiği yakaladıklarını, bunu sürdürmek için çalıştıklarını söyledi.

İç saha maçlarını Çanakkale dışında oynamak zorunda olmalarının kendilerini ekstra yorduğunu ifade eden Uygun, “İç saha maçlarını Çanakkale’de oynayamadığımız için bizi her maç öncesi zorlu bir yolculuk bekliyor. Buna rağmen son 3 maçtan 7 puanla ayrılan futbolcularımı kutluyorum. Bu maçlardan 9 puanla da ayrılabilirdik. Ancak futbolcularımız henüz çok genç. Bazıları ilk kez profesyonel ligde forma giyiyor. Bunun yanı sıra maçlarda bazı sıkıntılar yaşadık. Tekirova maçında 9 kişi kaldık. Buna rağmen maçı 2-1 kazanmayı başardık. Geçtiğimiz hafta sonu oynadığımız maçta ise, Tekirova maçında kırmızı kart gören futbolcularımızın eksikliği vardı. Dar bir kadromuz var. Ama buna rağmen, biz kararlıydık. Maçta bir de sakatlık oldu. Ama bu eksik futbolcularımızın yerine oynayan arkadaşlarımız performanslarıyla onları aratmadı. Takım olarak güzel oynayıp, maçta galip gelmeyi bildik. Şimdi bu çıkış grafiğimizi sürdürmemiz gerekiyor. Ama bizim için en büyük dezavantaj, kendi şehrimizde, kendi seyircimiz önünde oynayamamak. Bu bizi bir hayli hırpalıyor. Mecburi deplasman yolculukları yapıyoruz. İç saha maçlarını İstanbul’da oynuyoruz, rakip seyirci bizden daha fazla oluyor. Bu bizim için çok büyük dezavantaj. Umarım yetkililer bir an önce 18 Mart Stadı’nı bitirir” dedi.