Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Tanyeri, Davraz Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunmak üzere Isparta’ya geldi.

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Tanyeri’ye kayak merkezini incelemeden önce Barida Otel’de Davraz’la ilgili teknik bilgileri içeren sunum yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Tahir Demir, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, daire müdürleri ve Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir de katıldı.

Sunumun ardından açıklamada bulunan Yavuz Tanyeri, kayak merkezi olabilmek, yurt içi ve yurt dışı sportif müsabakalar yapabilmek için yerine getirilmesi gereken kriterler olduğunu söyledi. Bu kriterlerin başında ulaşımın geldiğini kaydeden Tanyeri, "Kayak merkezine ulaşım için yapılacak yolun doğal afetlerden etkilenmeyecek şekilde yapılması çok önemli. İkinci şart enerji. Elektriğin ısınma imkanlarının getirilmesi gerekiyor. Üçüncü şart altyapı kanalizasyon hizmetlerinin sağlanması. Dördüncü şart ise eğim. Yani dağ. Eğim varsa ancak kayak yapılabilir. Eğim için gereken kurallar da belli. Uluslararası Kayak Federasyonu tüm branşlar için kurallarını koymuş. Siz kuralları tanımazsanız o zaman uluslararası yarışmalar yapamazsınız" dedi.

TANYERİ: "KAR SORUNU ÇÖZÜLMELİ"

Türkiye’de ulusal ve uluslararası alanda 30’a yakın faaliyet yapıldığını, bunların yüzde 40’ının Erzurum Palandöken’de olduğuna dikkat çeken Tanyeri, "Erzurum, Erciyes gibi dağlar en yaşlı dağlar arasında. Burada oteller yapıldı. 3-4 yıl kar sıkıntısı çekildi. Bu işin yolunu buldular. Yapay kar getirdiler ve yarışmaların yapılmasını sağladılar. Davraz’da yarışların yapılabilmesi için öncelikle kar garantisi olmalı. Mekanik tesis ve kar sorununun çözülmesi gerekiyor. Göletlerin suyu kaçırmayacak şekilde yapılması lazım. 600 metreküp sudan 100 metre kayak yaptıracak kadar kar elde edilebiliyor" diye konuştu.

ÖZDEMİR: "POZİTİF AYRIMCILIK VERİN"

Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir ise Davraz Kayak Merkezi’nin ulaşım ve altyapı bakımından sorunlarını çözmüş bir merkez olduğunu belirterek, daha önce de Ankara’ya sunulan üç aşamalı Davraz Kayak Merkezi Yatırım Planı’nın gündeme alınarak incelenmesi konusunda Tanyeri’den destek beklediklerini söyledi. Davraz’da sporcu oteli, pek çok spor dalında antrenmanların yapılacağı spor salonu gibi konularda Kayak Federasyonu’na öncelikli görevler düştüğünü belirten Özdemir, "Davraz’a pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Davraz bizden ilgi bekliyor. Biz yarışmaların Davraz’da yapılmasını sizden istiyoruz" dedi.