Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatının 170. yılı dolayısıyla düzenlenen Şube Müdürlükleri arası voleybol şampiyonası ödül töreni esnasında sahaya inerek top oynamaya başlayan torununa eşlik eden dedenin spor aşkı gözlerden kaçmadı.

İlginin ve katılımın yoğun olduğu Polis Haftası etkinlikleri ödül töreni esnasında sahaya inerek tüm protokol ve izleyicinin sempatisini kazanan dede ve torunun ortaya koyduğu spor aşkı, sporun insan ilişkilerinde ne kadar önemli bir pay sahibi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Küçük yaştaki torununun o kalabalıkta saha inerek top oynadığını gören dede, torununu sahadan çıkarmak yerine ona eşlik ederek onunla vakit geçirmesi bizlere 7’den 70’e herkesin sporun içinde olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Peki, Spor Neden Bu kadar Önemli

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Karaman ve çevre köy ve kasabalarında gençleri sporun içine çekmek ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak için çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Çünkü hareket olmayan yerde yaşam yoktur! Sağlığı geliştirmenin ve kendimizi huzurlu hissetmenin en ucuz ve en etkili yolu fiziksel aktiviteyi arttırmaktır.

En hafif fiziksel aktivite bile, ilk andan itibaren insanın moralini yükseltir, sinirlerini yatıştırır, zihnini dinlendirir, iyimserlik ve neşe yaratır. Düzenli olarak devam ederseniz; uykularınızı düzene sokar, kaslarınızın gücünü arttırır, eklemleri, bağ dokularını, tendonları ve kemikleri güçlendirir. Aynı zamanda tüm kan dolaşımını canlandırır ve kalp atışlarınızı ayarlar. Kaslarınızı pompalayarak, vücutta biriken atık maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Hormon seviyelerini ve metabolizmayı düzenler, savunma sistemini güçlendirir ve birçok hastalığı önler.

Bu nedenle Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, hareketsizliğin yaşamı söndürdüğünü belirterek, hareket, yaşamdır! İşleyen demir ışıldar diyoruz ve 7’den 70’e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz.