Karaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları perşembe günü saat 09.30'da Vali Murat Koca’nın Valilik Makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebrikat töreninin ardından program daha sonra Aktekke Kent Meydanında devam etti.
29 Ekim 2015 Perşembe günü saat 10.00'da Aktekke Kent Meydanında gerçekleştirilen kutlamalarda Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajın okunması, Vali Murat Koca’nın yaptığı konuşma ve  ardından halk oyunları ekibi gösterileri, öğrenciler tarafından günün anlam önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen spor müsabakalarında dereceye giren sporcular ise, Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.
Amatör spor haftası etkinlikleri kapsamında dereceye giren sporcuları kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” İlimizde masa tenisi, judo, tekvando, bilardo, yüzme ve satranç gibi spor branşlarında gerçekleştirdiğimiz müsabakaların sporun gelişimi açısından ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Başarılı sporcularımızın ödüllendirilmesi ise, hem o sporcularımızın çalışma azmini artıracak hem de diğer sporcularımız ve sporla tanışmamış gençlerimiz ve çocuklarımız için önemli bir teşvik olacaktır” diye konuştu.
Müsabakalarda dereceye girerek ödüllendirilen sporcular ise;
Satranç;
7-8-9 Yaş Erkekler: Hasan Hüseyin Ergün, Mustafa Arda Altunsoy, Erdem Akgül.
7-8-9 Yaş Kızlar: Aybike Emin Kara, Medine İlban, Hatice Kübra Yılmaz.
10-11-12 Yaş Erkekler: Mehmet Taşpınar, Ali Rıza Şekerci, Mehmet Zahit Kantar.
10-11-12 Yaş Kızlar: Arife Selen Tezcan, Elif Ceren Tezcan, Cansu Tat.
Bilardo;
Gençler: Nursel Okutan, Dilara Göl, Eren Akın, Bora Tekin.
Büyükler: Mustafa Demir, Osman Yılmaz, Fatih Kondu, Ali Tuzcu.