European Tour takviminde yer alan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Turkish Airlines Open yarın Antalya’da başlıyor.

13-16 Kasım tarihleri arasında The Montgomerie Maxx Royal Golf Kulübü’nde yapılacak turnuvayla ilgili düzenlenen basın toplantısında Lee Westwood ve Sergio Garcia turnuvayı değerlendirdi. Toplamda 7 milyon dolar ödül verilecek olan organizasyonda geçen yılın şampiyonu Victor Dubuisson’un yanı sıra, Lee Westwood, Sergio Garcia, Henrik Stenson gibi ünlü profesyonel oyuncular yer alacak. 78 profesyonel golfçünün katılacağı organizasyon geçtiğimiz yıl Tiger Woods’un vuruşu ile başlamıştı.

AĞAOĞLU: "DÜNYANIN EN İYİLERİ YER ALACAK"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, turnuvaya 75 yabancı, 3 amatör Türk oyuncu katılacağını belirterek, 7 milyon dolar ödüllü olduğunu hatırlattı. Ağaoğlu, "Antalya Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 30’unu elinde tutan bir kent. Sınırda yaşanan olaylardan dolayı Antalya ciddi bir şekilde baskı altında. Dünyada 39 ülkede 510 milyon hanede 1 milyon 500 bin kişi tarafından günde 19 saat Antalya’yı izleyecek. Bütün dünyaya burada verilecek mesaj çok önemli. Sahada mücadele edecek oyuncular içerisinde dünyanın en iyi oyuncuları yer alacak" dedi.

Ağaoğlu, bu turnuvaların turizm sektöründeki olası sıkıntıları ve gelir düşüklüğünü önlenmesi için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Dünyaca ünlü 78 profesyonel golfçünün katılacağı organizasyonun ilki 2013 yılında Tiger Woods’un Kıtalararası Golf Vuruşu ile başlamış ve Belek’te büyük bir katılımla gerçekleşmişti.

Turkish Airlines Open Golf Şampiyonası öncesi düzenlenen basın toplantısında Lee Westwood ve Sergio Garcia turnuvayı değerlendirdi.

GARCIA: "PARÇASI OLMAK BÜYÜK MUTLULUK"

Turnuvanın bir parçası olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Sergio Garcia, "Saha çok güzel. Turnuvanın bir parçası olmak büyük mutluluk. Biraz zor olacak ama kazanacağıma inanıyorum. Şampiyon olma umudunu taşıyorum. Bitene kadar mücadelem devam edecek" diye konuştu.

WESTWOOD: "BURADA OLMAK BÜYÜK MUTLULUK"

Basın toplantısına katılan diğer sporcu Lee Westwood ise ikinci defa geldiği turnuvada şansının döneceğine inandığını dile getirerek, "İki yıl önce gelmiştim. Burada olmak çok büyük mutluluk, çok güzel bir saha. Son zamanlarda formda olduğuma inanıyorum. Şansımın döndüğüne inanıyorum" şeklinde konuştu.

Westwood, inanılmaz bir heyecan olduğunu da ifade ederek, "Türkiye gelecekte önemli bir seçenek. Son bir kaç yıldır önemli turnuvalar yapıldı. Tesisler çok güzel" değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvayı her yıl mükemmel hale getirmeye çalıştıklarını hatırlatan Westwood, yıllar içerisinde deneyim kazındıkça belli bir noktaya gelinebildiğini ancak bunun için de farklı şeyler denemeden neyin daha güzel olacağının anlaşılamadığını ifade etti. Westwood, herkesin bu seriyi en iyi hale getirmek için elinden geleni yaptığını sözlerine ekledi.