SİVAS (AA) - ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül, memleketi Sivas'a geldi. 

Serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanarak, üst üste ikinci kez dünya şampiyonluğu elde eden Taha, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kavşağında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, yakınları ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Akgül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, elde ettiği başarının ardından memleketine ilk kez geldiğini ifade ederek, kendisini yalnız bırakmayan güreş camiasına ve vatandaşlara teşekkür etti. 

Kariyerinde olimpiyat madalyasının eksik olduğunu dile getiren Taha, "İnşallah, Sivas'a olimpiyat altın madalyasını da getireceğim. Dört Avrupa ve 2 dünya şampiyonluğu... Sivas'a çok büyük şampiyonluklar kazandırdık. Sivas tarihi boyunca en fazla şampiyon çıkarmış şehirlerden birisidir" diye konuştu. 

Organizasyon devam ederken şehit haberleriyle üzüldüklerini, bu nedenle şampiyonluğunu şehit ailelerine armağan ettiğini anımsatan Taha Akgül, şunları kaydetti:

"Las Vegas'ta güreşirken şehitlerimizin haberlerini aldık ve çok üzüldük. Arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde, elde edeceğimiz şampiyonluğu şehitlerimize armağan edeceğimizi söyledik. Son günde bu bana nasip oldu. Serbestte tek altın madalyayı ülkemiz adına ben kazandım. İkinci dünya şampiyonluğum oldu ve bu şampiyonluğu şehit ailelerimize armağan ettim. Çünkü askerlerimiz bizler için mücadele ediyor, biz rahat edelim diye mücadele ediyor. Bizimki de tabii ki soğuk bir savaş, psikolojik bir savaş. Orada ABD, Rusya ve İran'la, dünyanın en büyük güçleriyle psikolojik bir savaş içerisindeyiz. Herkes bayrağının en üste çıkmasını istiyor. Ben bunu başardım ve şehit ailelerimize armağan ettim, inşallah bir nebze olsun yürekleri ferahlamıştır."

Milli sporcu karşılamanın ardından, araç konvoyu eşliğinde kentin merkezine geldi.