KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  öğrencisi dünya şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül şampiyon sporcuların Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden çıkmasının tesadüf olmadığını söyleyerek “Üniversitemizin spora ve sporcuya verdiği değerden ötürü şampiyonlar buradan çıkmaktadır.” dedi.
Geçtiğimiz Ekim ayında Finlandiya’nın Kuortane kentinde yapılan 10. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında altın madalya kazanan KMÜ öğrencisi Taha Akgül, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti.

Akgül’e, KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar ve güreş şampiyonasında serbest stilde dünya şampiyonu olan Türk milli takımının antrenörü KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  araştırma görevlisi Ahmet Şahin eşlik etti. 

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen 120 kg ağır siklette dünya şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandıran Taha Akgül’ü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Dünya şampiyonu Taha Akgül başta Rektör Gökmen olmak üzere tüm üniversite yönetimine teşekkür ederek şunları söyledi:”Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi olmaktan çok mutluyum. Şampiyonların KMÜ’den çıkması tesadüf değil. Üniversitemizin spora ve sporcuya verdiği değerden ötürü şampiyonlar buradan çıkmaktadır. Bizden sonra yeni şampiyonlar çıkacağına da yürekten inanıyorum.”