Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde düzenlenen Genç Judocular Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olan Osmangazi Belediyespor Judo Takımının sporcusu Melisa Çakmaklı, yaşadığı mutluluğu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile paylaştı.

Uluslararası şampiyonalarda elde ettiği şampiyonluklar ve aldığı madalyalar ile Türkiye’nin gurur kaynağı olan başarılı judocu Melisa Çakmaklı, ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen Genç Judocular Dünya Şampiyonası’nda 44 kiloda dünya üçüncüsü olarak yurda döndü. Bursa’ya gelir gelmez ayağının tozuyla ailesi, antrenörü Şebnem Bayram ve Osmangazi Belediyespor yöneticileri ile birlikte Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ ziyaret eden Melisa Çakmaklı, Başkan Dündar’ın kendisine vermiş olduğu destekler sayesinde bugün bu başarılara imza attığını söyledi.

Dünya üçüncüsü olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Melisa Çakmaklı, “Son dönemde katıldığım şampiyonalar ve bu şampiyonalarda yaptığım mücadeleler sonunda elde ettiğim başarılar benim için büyük bir tecrübe oldu. Dünya çapında ülkemi, şehrimi ve kulübümü temsil ediyor olmak bana gurur veriyor. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere, Osmangazi Belediyespor yöneticilerine, antrenörüme, kulüp çalışanlarına ve her zaman yanımda olan aileme çok teşekkür ediyorum. Onların destekleri sayesinde bu başarıları yakaladım” dedi.

“KENDİMDEN YAŞÇA BÜYÜK RAKİPLERLE MÜCADELE ETTİM”

Gençler kategorisinin kendi kategorisi olmamasına rağmen kendinden yaşça büyük rakipleri yenerek dünya üçüncüsü olduğunu belirten başarılı judocu, “Benim bu sene asıl hedefim Çin’de gerçekleştirilen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanmaktı. Bu hedefimi gerçekleştirdim. Daha sonra kendi kategorim olmamasına rağmen tecrübe edinmek için katıldığım Judo Gençler Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olunca ABD’de düzenlenen Genç Judocular Dünya Şampiyonası’na da katıldım. Kendi kategorim olmamasına rağmen kendimden yaşça büyük sporcuları yenerek dünya üçüncüsü oldum” diye konuştu.

“OLİMPİYATLARDA MADALYA KAZANMAK İSTİYORUM”

Bundan sonraki hedeflerini de anlatan Melisa Çakmaklı, “Bu sezonu kapattım. Önümüzdeki sezon tekrardan en baştan başlayarak Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarını kazanmak için hazırlanacağım. En büyük hedefim ise 2016 ve 2020 olimpiyatlarına katılarak madalya kazanmak” ifadelerini kullandı.

“OLİMPİYATLARDA BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKECEKLER”

Melisa Çakmaklı’nın son iki ayda katıldığı şampiyonalarda önemli başarılar elde ettiğini hatırlatan Başkan Dündar, “Melisa, Çin’de düzenlenen Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye tek altın madalya kazandıran isim oldu. Ardından Judo Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi, son olarak da Genç Judocular Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncülüğünü elde etti. Bunların hepsi çok önemli başarışlar. Kendisini çok tebrik ediyorum. Bu sezon bitti. İnşallah önümüzdeki sezonda bu başarılarını sürdürür ve ülkemize yeni şampiyonluklar, yeni madalyalar kazandırır. Kendisini Allah nazarlardan saklasın. Hedefimiz olimpiyatlara gitmek. Olimpiyatlarda başarılı olabilmek için Osmangazi Belediyesi olarak amatör spora önemli desteklerde bulunuyoruz. İnşallah Melisa Çakmaklı ve diğer sporcularımız olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çekecekler” dedi.