Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından hayata geçirilen “IAAF Eğlenceli Çocuk Atletizmi” Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği çerçevesinde Karaman’da yürütülüyor.

Karaman merkez ve ilçe okullardan gelen talepler doğrultusunda IAAF Çocuk Atletizm Eğitmeni Melihşah Katman tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde özel eğitim, anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda eğitim gören 4-12 yaş grubundaki çocukların eğlenceli bir ortamda atletizm branşıyla buluşturulması hedefleniyor.

Proje kapsamında şu ana kadar 9 bin 100 öğrenci sprint engel koşu parkuru, formula1 bayrak yarışı, çapraz sıçrama, baş üzerinden top atma, hedefe roket atma ve kurbağacık sıçrama oyun parkurlarında kıyasıya mücadele ederek eğlenceli ortamda spor yapma imkânı buldu.

Karaman’da 10 bin çocuğa ulaşılmasının hedeflendiği proje 196 farklı ülkede de uygulanıyor. Ülkemizde ise sadece ilimizde uygulanan proje öğrenciler tarafından da yoğun ilgi gördü.

Spor kültürünün çocuklara aşılanmasının hedeflendiği “IAAF Eğlenceli Çocuk Atletizmi” Festivallerinde spor kulüplerine de önemli bir alt yapı oluşturulması sağlanıyor.