Sağlıklı nesiller yetişmesi için endüstriyel alanda çalışmalar yürüten Duru Bulgur, son yıllarda eğitim ve spora verdiği destekle de dikkat çekiyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Performans Spor Kulübümüzün Tekvando Takımı, 2018 yılında uluslararası alanda kazandığı madalyalarla göğsümüzü kabarttı. Tekvandodaki iddiamızı bisiklet branşında da sürdüreceğiz. Hedefimiz önce Türkiye ve Balkan şampiyonlukları, ardından da 2024 Paris Olimpiyatları!...” dedi.

Sağlıklı gıdalar üretmek için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını titizlikle yürüten Duru Bulgur, spora ve sporcuya olan desteğini de sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda Performans Spor Kulübü’ne destek vermiş ve kulüp gerek ulusal gerekse uluslararası alanda çoğu altın olmak üzere onlarca madalya almıştı. Duru Bulgur bu sezonda Karamanlı tekvandocuları yalnız bırakmadı.

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, “Şirket olarak gençlerin her zaman yanındayız. Anaokullarından üniversite öğrencilerine kadar eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerin yanı sıra gençlerimizi daha fazla spora özendirmek için onları destekliyoruz. Bilgisayara bağımlı gençliği,eğitimli, bilinçli ve sporcu bir gençliğe dönüştürmek amacıyla Duru Bulgur olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz ve buna devam edeceğiz” dedi.

Amaç; Gençler Kategorisinde Sporcular Yetiştirmek

Bu yıl tekvando, bisiklet ve fitness ilave olarak yarıştıkları spor dallarına bilek güreşini de eklediklerini ifade eden Duru, “1052 lisanslı sporcumuz var ve 2018 yılı bizim için çok başarılı geçti. Branşlarımızı da artırıyoruz. Amacımız gençler kategorisinde sporcu yetiştirmek” dedi.

Kulüpleri adına 15 sporcunun Milli forma altında yarıştığını dile getiren İhsan Duru, 2018 yılında tekvando sporunda elde ettikleri başarıları şöyle sıraladı;

17 Nisan Azerbaycan Uluslararası Tekvando Şampiyonası (Bera Gülfem Çelik-ikincilik)

2018 Kulüpler Şampiyonası Çankırı (Selçuk Akbaş-ikincilik)

20 Mart Liselerarası Türkiye şampiyonası (Samet Çelik- üçüncülük)

20 Mart Liselerarası Türkiye şampiyonası (Berna Akbulut-ikincilik)

İller arası Minikler Yıldızlar ve Gençler Büyükler Şampiyonası takım birinciliği

Tekvandocular Başarıdan Başarıya Koşuyor

2003 yılında kurulan Performans Spor Kulübü, Duru Bulgur’un desteğiyle tekvando faaliyetlerine başladığı günden bu yana hedeflediği birçok başarıyı yakaladı. Karaman’ı üst seviyede temsil etti. Uluslararası alanda kazandığı madalyalarla Türkiye’nin göğsünü kabarttı.

Bisiklette hedef 2024 Paris Olimpiyatları

Duru Bulgur Performans Spor Kulübü, 2019 yılında bisiklet branşında da iddialı. Kulüp Duru Bulgur’un destekleriyle kadrosunu güçlendirdi ve tecrübeli isimleri bünyesine kattı. Takımlar, bu sezonda da yol bisikleti ve dağ bisikleti kategorilerinde Türkiye ve Balkan şampiyonluklarını kazanmayı hedefliyor. Kulübün en büyük hedefi ise 2024 Paris Olimpiyatlarına sporcu gönderebilmek, Türkiye’yi Paris’te en iyi şekilde temsil edebilmek.